Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pregătiri pentru Ziua Naţională la Alba Iulia: 200.000 de lei de la bugetul local pentru Festival de România, de 1 Decembrie

Publicat

1 decembrie

1 decembrie alba iulia catedrala Sezonul evenimentelor “estivale” s-a încheiat la Alba Iulia, iar autorităţile locale se pregătesc de pe acum pentru unul dintre cele mai importante momente din Cealaltă Capitală. Sărbătorirea Zilei Naţionale, pe 1 Decembrie, în capitala Marii Uniri. În acest sens, primăria propune suplimentarea bugetului rezervat acestei ocazii cu suma de 200.000 de lei.

În motivarea propunerii se arată că în acest an programul de evenimente se poate întinde pe trei zile de manifestări culturale şi artistice, iar Festival de România, iniţiat din 2013, când evenimentul de 1 Decembrie de la Alba Iulia a fost rebranduit, a atras turişti din mai multe zone ale ţării.

„Având în vedere şi faptul că anul trecut pentru organizarea Zilei Naţionale la Alba Iulia nu au fost alocate sume din bugetul central al României, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi, este necesară găsirea de soluţii pentru asigurarea unui buget care să permită şi să dea adevărate măsură a importanţei municipiului pe plan naţional şi european în contextul formării statului unitar modern al României”, se arată în referatul proiectului.

Iniţiatorii mai precizează că pentru completarea necesarului bugetar de organizare a evenimentului Festival de România se vor depune eforturi pentru atragere de finanţare şi din mediul privat.

Reamintim că anul trecut, la 95 de ani de la Marea Unire, autorităţile locale au fost nevoite să se descurce „cu forţe proprii” pentru organizarea evenimentelor de Ziua Naţională, pentru că banii solicitaţi de la Guvern nu au mai venit. Atunci au ales o variantă de sărbătoare “cu adevărat populară”, „fără festivism, fără politică și politicieni, fără sigle de partid, fără discursuri, doar trăiri și simțiri românești”.

Citeşte şi GALERIE FOTO | Cum ne-am petrecut Ziua Națională la Alba Iulia. Emoții, senzații și distracții la „Festival de România”

Printre surprizele din acest an cu ocazia evenimentelor de 1 Decembrie de la Alba Iulia s-ar putea număra şi finalizarea lucrărilor pentru parcul de iarnă, astfel încât albaiulienii şi turiştii să poată sărbători cu „accesorii” de început de iarnă: brad şi sporturi de sezon.

Anul acesta, se împlinesc 96 de ani de la Marea Unire.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax