Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Pregătiri speciale la centrele rezidenţiale DGASPC Alba, de Sărbători. Cadouri pentru copii, felicitări şi ornamente de Crăciun

avatar

Publicat

cadou craciun coletPregătirile speciale, ce se fac, de regulă, în preajma sărbătorilor sunt în linie dreaptă în toate centrele rezidențiale aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba.

Pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe Moș Crăciun, copiii/ tinerii şi persoanele adulte cu dizabilităţi, s-au pregătit din timp și au confecționat felicitări și ornamente pentru împodobirea bradului și a camerelor unde locuiesc, au învățat și repetat colinde, iar Moș Crăciun și-a trimis deja ajutoarele sale pentru a împărți daruri pentru toți cei care îl așteptă cu nerăbdare.

VEZI: MESAJE de CRĂCIUN 2016. Urări de Sărbători pentru cei dragi. 150 de Mesaje de Crăciun. SMS pentru rude, colegi, șefi sau prieteni

Astfel,  Fundaţia „Hope and Homes for Children Romania” din Baia Mare a pregătit cadouri în valoare de 250 lei pentru fiecare din cei 36 de copii ocrotiți în casele de tip familial înfiinţate în colaborare cu DGASPC Alba – Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, Casa de tip familial nr. 9 Bărăbanţ – Alba Iulia, Casa de tip familial nr. 1 Aiud, Casa de tip familial nr. 8 Sâncrai. De asemenea, copiii de la Casa de tip familial nr. 1 Aiud și cei de la Casa de tip familial nr. 8 Sâncrai vor fi vizitați de mesagerii lui Moș Crăciun de la UM 01684 Alba Iulia care le vor aduce dulciuri, jucării și articole de îmbrăcăminte.

Aurelian Precup va deveni, din nou, Moș Crăciun, pentru  cei 169 de copii ocrotiți în centrele rezidențiale/ casele de tip familial din cadrul Serviciilor Comunitare pentru protecția Copilului Blaj, Complexului de Servicii Comunitare Aiud, Serviciilor Comunitare Abrud, Centrului de tranzit Alba Iulia, Casei de tip familial „Speranţa Copiilor” Cugir, Casa de tip familial nr. 9 Alba Iulia, Centrului de primire în regim de urgenţă  „Pinocchio” Alba Iulia care vor merge în excursie la Târgul de Crăciun din Sibiu, aceasta, după ce în vacanța de vară, au fost în câte 2 sau 3 excursii în toată țara, costurile fiind suportate de aceeaşi persoană și grupul de prieteni.

Masa de Crăciun și Anul Nou va fi mai bogată pentru copiii şi tinerii ocrotiți în Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, Centrul de tranzit Alba Iulia, Casa de tip familial nr. 9 Bărăbanţ – Alba Iulia, Centrul maternal pentru 6 cupluri mamă – copil „Speranţa” Alba Iulia și datorită donației făcută de reprezentanții firmei Ionemina Food SRL.

Pentru că au fost cuminți, mesagerii Moșului de la Star Transmission Cugir SRL au adus cutii de cadouri  celor 16 copii de la Casa de tip familial „Speranţa Copiilor” Cugir și, tot ei, prin grija reprezentanților farmaciei Farmex Cugir (Tatiana şi Bogdan Petric) au fost la un film 3D, la patinoar și au servit prânzul la complexul comercial din Alba Iulia.

Copiilor de la Casa de tip familial nr. 6 Câmpeni, Moșul le-a adus în dar, pe lângă dulciuri, și un aspirator profesional de la firma Agro-Silva SRL și 4 uși noi de interior de la firma Mihon Cons SRL Câmpeni.

Vasile Borza, prin firma Elecro – BVL SRL Alba Iulia, a adus sub brad, din partea Moșului, copiilor și persoanelor adulte cu dizabilități din Casa de tip familila nr. 8 Sâncrai, respectiv Locuința protejată Sâncrai, câte un blender profesionist.

Copiilor ocrotiți în cadrul Serviciilor Comunitare pentru protecția Copilului Blaj, Complexului de Servicii Comunitare Aiud și persoanelor adulte din Centrul de Îngrijire și Asistență Abrud, mesagerul Moșului, Mihai Baco, le-a pus sub brad mai multe haine, iar beneficiarii Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos au primit, pe lângă mobilier (paturi, dulapuri) și cadre metalice cu roți, donate de Exchange & Partage Transilvania – Aiud, respectiv Stiching Promotie Olanda și haine noi dăruite de o doamna cu suflet mare din Austria – Martina Haslinger.

Cele 268 persoane adulte cu dizabilități din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos au pregătit un spectacol de colinde și poezii de iarnă pentru reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez – Sucursala Aiud – Fari Palko Ilona, alături de un grup de doamne malteze și voluntari, care le-au vizitat și le-au dăruit pachete cu dulciuri și articole de igienă personală.

„Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, se desfăşoară pregătiri pentru a asigura beneficiarilor din centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, copii/ tineri, persoane adulte cu dizabilități a unor condiţii cât mai apropiate de un mediu familial, pentru a petrece zilele de sărbătoare într-un mod plăcut şi a nu simţi prea mult lipsa unei familii. Mulțumim tuturor colaboratorilor și partenerilor instituției noastre care ne-au sprijinit și se implică în ajutorarea semenilor ori de câte ori este nevoie. Suntem recunoscători tuturor că Moș Crăciun continuă să vină în fiecare an încărcat de daruri pentru toți beneficiarii sistemului de protecție, dovedind dragoste şi omenie. Copleşitoarea bucurie din ochii lor, să ne fie nouă aducătoare de mulţumire sufletească şi să ne inspire să fim mai buni cu cei din jur şi cu noi înşine. Să primim Sărbătorile cu pace, căldură în suflet şi multă bucurie”, a transmis directorul general DGASPC Alba, profesor Sorin Valerian Chirilă.

“Adevărata bucurie a Crăciunului nu este adusă de agitaţia şi graba de a face cât mai multe lucruri. Adevărata bucurie a Crăciunului o găsim când îi  punem pe cei de lângă noi  în centrul preocupărilor noastre din această perioadă.

Modul în care sărbătorim Crăciunul ar trebui să  reflecte dragostea şi altruismul. A da, nu a primi face ca spiritul Crăciunului să înflorească pe deplin. Suntem mai buni unii cu alţii. Ne străduim, cu dragoste în inimi, să-i ajutăm pe cei mai puţin favorizaţi. Inimile ne sunt înduioşate. Îi iertăm pe duşmani, ne aducem aminte de prieteni, iar spiritul Crăciunului luminează fereastra sufletului, putem privi prin ea viaţa agitată a lumii şi putem deveni mai interesaţi de oameni decât de lucruri. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi, din plin, compasiune, să dăruiești fără a aștepta recunoștință.

Este important ca darul să vină din inimă, să fie oferit cu drag și plăcere, căci atunci are mai multe șanse să ajungă acolo unde trebuie, unde este nevoie de el, iar simplul fapt de a dărui fără a aștepta recunoștință ne face mai buni, mai atenți la noi înșine și la ceilalți, la bucuria noastră și a celor din jur”, au transmis reprezentanţii DGASPC.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier la Alba Iulia. Două mașini s-au izbit frontal la intersecția străzilor Iederei cu Macului

avatar

Publicat

Un accindet rutier a avut loc vineri, în jurul orei 19.00, la intersecția străzilor Iederei cu Macului. Două mașini, una înmatriculată în județul Alba și una în județul Timiș, s-au izbit fontal, cel mai probabil din cauza neacordării de prioritate.

Pagubele produse în urma accidentului sunt destul de mari. Ambele mașini au fost făcute praf. Potrivit martorilor, ar fi existat și persoane rănite, printre care și un copil.

Revenim cu amănunte.

 

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF nu va mai putea executa silit sau pune popriri fără încuviințarea instanței. PROIECT legislativ, la Senat

avatar

Publicat

Parlamentarii propun ca organele fiscale să ceară încuviințarea instanței competente înainte de executarea silită sau popririle pe conturi ale persoanelor fizice și juridice. În acest sens a fost inițiat la Senat un proiect de modificare a Codului de procedură fiscală.

“Executările silite și în special popririle, înființate de ANAF, în mod strict administrativ și fără încuviințarea instanțelor au condus în practică la abuzuri, mai ales că popririle conduc la incapacitatea persoanelor respective de a-și folosi sumele existente în conturile bancare, împiedicându-se, astfel, uneori, accesul cetățenilor de a-și exercita dreptul de a se apăra sau contesta actele administrative fiscale”, argumentează inițiatorii în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Potrivit proiectului, se dispun măsuri asigurătorii sub forma popririi și sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și/sau imbile proprietate a debitorului, precum și asupra veniturilor acestuia, în cazuri excepționale, respectiv în situația în care există pericolul ca acesta să se sustragă, să își ascundă ori să risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea.

De asemenea, se precizează că și în cazul măsurilor asigurătorii dispuse prin deciziile organelor fiscale, acestea devin executorii doar dacă sunt încuviințate de instanțele competente.

În cazul datornicilor care nu își achită de bună voie datoriile la Fisc, ANAF-ul nu poate iniția acțiuni de executare silită decât dacă are încuviințarea instanțelor judecătorești competente. Excepție fac cazurile în care există o cerere de restituire/rambursare în curs de soluționare, iar cuantumul sumei solicitate este egal cu sau mai mare decât creanța fiscal datorată de debitor.

 

Proiectul de modificare și completare a Codului de procedură fiscală va fi dezbătut mai întâi la Senat, prima cameră sesizată, apoi plenul Camerei Deputaților va decide dacă va fi adoptat.

sursa: senat.ro, legestart.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

COD PORTOCALIU de INUNDAŢII în zona Blajului. Viituri, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri

avatar

Publicat

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis atenţionare hidrologică, Cod PORTOCALIU, valabilă vineri până la ora 24.00, în zona Blajului.

Vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

„Investește în tine”, noul credit cu dobândă zero pentru tinerii din România

avatar

Publicat

Programul “Investește în tine”, a fost votat în Parlament, el prevede acordarea de credite cu dobândă zero pentru tineri. Destinaţia creditului este de a acoperi nevoile tinerilor și familiilor acestora privind educaţia, sănătatea, cultura și sportul.

Categoria de vârstă care se încadrează în program este cea între 16 și 26 de ani, dar un articol prevede ca prin excepție, să poată beneficia de aceleași condiții de creditare și alți tineri, cu vârsta cuprinsă între 26 și 55 de ani, dacă persoanele respective “sunt cuprinse în sistemul de învățământ sau efectuează cursuri de reconversie și/sau specializare profesională.”

Această categorie exceptată va beneficia de un credit de până la 35.000 de lei, nu de 40.000 de lei, așa cum este prevăzut pentru categoria principală. Ambele categorii pot avea și o suplimentare de până la 20.000 lei.

Creditul acordat poate fi suplimentat cu până la 20.000 lei în cazul în care beneficiarul se angajează sau este angajat pe perioada derulării creditului.

Pentru acordarea creditului beneficiarul va fi însoţit de cel puţin un codebitor, dacă nu este el angajat.”

Creditul va fi acordat într-una sau mai multe tranșe, pentru o perioadă de cel mult 10 ani, 80% din valoarea fiind garantată de stat.

Beneficiarul împreună cu finanţatorul stabileşte de comun acord o perioadă de graţie, cu obligaţia finanţatorului de a asigura o perioadă de graţie cel puţin egală cu perioada studiilor, nu mai mult de 5 ani, începând de la data acordării creditului.

Destinaţia creditului este de a acoperi nevoile beneficiarilor si familiilor acestora privind educaţia, sănătatea, cultura, sportul şi de habitat.”

Se vor considera cheltuieli eligibile următoarele cheltuieli ale familiei beneficiarului, pe teritoriul României:

-plata cărţilor, rechizitelor, cursurilor, revistelor de specialitate;
-plata creșelor, grădinițelor, școlilor particulare;
-plata cursurilor de specializare/calificare;
-plata cursurilor de pregătire profesională;
-taxe de studii, inclusiv master, doctorat, MBA;
-plata chiriei şi a utilităţilor;
-plata locurilor de cazare în căminele studenţeşti;
-parte din construcţia sau achiziţia unei locuinţe;
-modernizarea sau renovarea unei locuinţe;
-costul medicamentelor, analizelor, serviciilor dentare şi al intervenţiilor chirurgicale;
-achiziţionarea de calculatoare, laptop-uri, imprimante, softuri de specialitate.
-abonamente sau bilete culturale: cinema, teatru, operă, bibliotecă, muzee;
-costul publicării cărţilor sau al studiilor de specialitate;
-articole sportive;
-taxa de participare la manifestări ştiinţifice şi concursuri;
-cheltuielile de transport pentru deplasări la manifestări ştiinţifice şi concursuri.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, la coada clasamentului european în ceea ce priveşte lucrul de acasă. Care este situaţia în UE

avatar

Publicat

laptop calculator

România era, anul trecut, penultima țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește ponderea celor care lucrau de acasă în totalul persoanelor ocupate pe piaţa muncii, potrivit datelor Eurostat.

Reamintim că, în România, abia din 2018 a fost reglementat expres lucrul de acasă, prin noua lege a telemuncii.

În anul 2017, în România doar 0,4% dintre persoanele ocupate, cu vârste între 15 și 64 de ani, lucrau de acasă, mult sub media Uniunii Europene, de 5%. În Uniunea Europeană, doar în Bulgaria era mai mică ponderea celor care lucrau de acasă, 0,3%.

La polul opus, țările UE în care se practică cel mai mult lucrul de acasă sunt: Olanda (13,7%), Luxemburg (12,7%) și Finlanda (12,3%).

La nivelul UE, persoanele care desfășoară o activtăți independente lucrează de obicei de acasă (18,1%). În cazul angajaților, doar 2,8% dintre aceștia muncesc de acasă, la nivelul întregii UE.

Legea telemuncii în România prevede că “salariatul, în mod regulat şi voluntar, îşi îndeplineşte atribuţiile specifice funcţiei, ocupaţiei sau meseriei pe care o deţine, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puţin o zi pe lună, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor”. Astfel, telemunca este reglementată și pentru contractele part-time.

sursa: startupcafe.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate