Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

PREMIERĂ în judeţul Alba: Ciugudul, prima comună cu pistă de biciclete. Va fi inclusă într-un circuit ce cuprinde şi zona Mamut

Publicat

pista de bicilclete,ciugud Comuna Ciugud va fi singura localitate din judeţul Alba „dotată” cu pistă de biciclete. Cel puţin aşa spune primarul Gheorghe Damian, care precizează că, prin proiectul de reabilitare a acceselor în curţi şi rigolelor, acestea din urmă au rol şi de piste de biciclete. Luna viitoare vor fi finalizaţi cei 2 kilometri pe care bicicliştii vor putea circula în siguranţă. În proiect este şi includerea acestui tronson într-un circuit ce va cuprinde zona Mamut – Alba Iulia – Pâclişa şi Oarda.

Potrivit edilului, pista de biciclete din Ciugud este vopsită cu galben şi urmează să fie semnalizată.

„Ciugudul cred că va deveni prima comună din judeţul Alba care are primele piste de biciclişti. Cum am reuşit? Printr-un proiect de reabilitare a acceselor în curţi şi rigolelor de pe strada Principală din Ciugud. Rigola are rol şi de pistă de biciclişti. Pista de biciclişti este un vis al comunei Ciugud. Urmează ca de anul viitor să ne ocupăm de tot ce înseamnă spaţii verzi, plantări de trandafiri şi altele”, a declarat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

(P)  Haine sport ciclism pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri : Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Investiţia este acoperită în totalitate de la bugetul local, iar valoarea ei este de 426.000 de lei+TVA. Primarul a mai precizat că lucrarea este în desfăşurare, iar luna viitoare, pe data de 15, speră să fie finalizată.

Primarul spune că există şi un proiect prezentat administraţiei locale din Alba Iulia, care prevede „legarea municipiului de comuna Ciugud, printr-o pistă de biciclişti care să vină de pe Mamut pe malul Ampoiului, pe râul Mureş până la Drâmbar şi tot pe malul Mureşului, la Oarda, de unde să urce prin Pâclişa”.

„Este un proiect la care ne gândim serios să fie finanţat prin POR. Primăria Alba Iulia a fost de acord cu proiectul şi s-a început studiul de fezabilitate”, a mai adăugat Damian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. locuitor al comunei Ciugud

    marți, 11.11.2014 at 19:47

    Daca pista va arata la fel cu recentrul drum agricol asfaltat ce leaga Drambarul de Hapria atunci mai bine traim fara ea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax