Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Premieră în România: licitaţia de animale de la Sălciua

Publicat

La Sălciua s-a desfăşurat, miercuri, în premieră în judeţul Alba, dar şi în România, o licitaţie publică de animale domestice, în prezenţa ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără. Locul de naştere al demnitarului a fost ales ca locaţie  a unui eveniment pentru crescătorii de animale din Apuseni, având în vedere că, de acum, aceştia pot să-şi vândă animalele şi să obţină un preţ corect, la fel cum se procedează  în târguri din Europa (Franţa, Germania). Vânzarea a început cu o scurtă prezentare a animalelor, s-a stabilit un preţ de pornire, după care a început licitaţia. Interesul cel mai mare a fost pentru viţei, însă se vând şi oi sau cai. Înainte de vânzare, timp în care cel interesat poate afla informaţii despre rasă, vârstă, animalele sunt examinate de veterinari, pentru a afla starea de sănătate.

Proiectul iniţiat la Sălciua este sub custodia Consiliului Judeţean Alba şi a fost realizat în parteneriat cu asociaţiile crescătorilor de animale din judeţ şi primării. Astfel de târguri vor fi organizate şi în 2011. Crescătorii de animale şi cei interesaţi să cumpere pot merge la Drâmbar (Ciugud), în 4 decembrie 2010 sau în 7 mai 2011 ori la Teiuş, peste două săptămâni – 5 noiembrie 2010 şi în 25 aprilie 2011. La Sălciua, următorul târg de animale este programat în 4 aprilie 2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax