Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul a anunţat TVA de 20 la sută, nu 19: „Am discutat cu preşedintele Iohannis şi guvernatorul BNR”

Publicat

victor ponta guvern Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern că reducerea la TVA ce va fi inclusă în noul Cod Fiscal va fi de până la 20% şi un până la 19%, cum au cerut politicienii liberali.

„E foarte important ca săptămâna viitoare să se termine bătălia politică și să avem Codul Fiscal aprobat și promulgat de președinte. Cred în continuare, ca un tehnocrat ce sunt, alături de domnul Teodorovici, că important este să dăm mesajul fundamental pentru economie și pe zona socială cu 20% TVA, nu 19%. 20% cota generală cu 9% la alimente înseamnă 16% medie”, a spus Victor Ponta.

Potrivit premierului, a avut discuţii în acest sens cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Iar celelalte lucruri, care privesc alte taxe și impozite, ca să vă spun foarte sincer, pot fi discutate de către oamenii politici. Ce e important pentru noi e acel 20% TVA.

Am discutat acest lucru cu domnul preşedinte Iohannis, cu guvernatorul BNR, domnul Isărescu, sper ca liderii politici și Parlamentul să țină cont de opinia noastră tehnocrată”, a spus premierul în ședința de Guvern.

Victor Ponta, Klaus Iohannis şi Gabriel Oprea au avut, miercuri dimineaţa, o discutie la Palatul Cotroceni pe tema Codului Fiscal. Partidele parlamentare se vor întâlni, joi, pentru o discuţie tehnică, privind Codul Fiscal.

Ponta a subliniat asupra importanţei consensului politic:

„Cele 4 puncte de TVA, care înseamnă 7 miliarde de lei impact negativ, cu creştere economică, cu o organizare în continuare bună a ANAF si cu cheltuieli inutile de care scăpăm, nu reprezinta în nicun caz o îngrijorare pentru economie, pentru că în primul semestru am încasat 10 miliarde de lei. (…) Cred că un consens politic ne va ajuta să mergem în aceeaşi direcţie şi, din punctul ăsta de vedere, mă bucur când există soluţii raţionale”, a mai spus Ponta.

Reamintim că iniţiat, proiectul noului Cod Fiscal prevedea reducerea TVA de la 24% la 20%, însă parlamentarii liberali au obţinut o reducere suplimentară, cu încă 1%, în cadrul comisiilor de specialitate din forul legislativ.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut însă reexaminare în Parlament.

Pe de altă parte, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus că măsurile ar trebui etapizate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax