Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Victor Ponta: Impozit mai mic în agricultură şi zootehnie, dar aplicabil tuturor fermierilor. Vezi alte măsuri

Publicat

În anul 2013, salariile și pensiile nu vor scădea, dar vor fi introduse noi taxe și impozite. Este vorba despre un impozit pentru agricultură și zootehnie, care va fi mai mic, dar se va aplica tuturor. Pe lângă creşterea salariului minim brut pe economie la 800 de lei, punctul de pensie va fi indexat cu 4%, după cum a anunţat primul ministru Victor Ponta, luni seara. 

Prezent într-o emisiune televizată, premierul Victor Ponta a făcut câteva declarații despre bugetul pe anul 2013, explicând că, deși acesta nu este mulțumitor, va permite să fie împrumuturi mult mai puține. „Categoric nu vor fi tăieri de pensii și salarii în 2013, însă vor fi creșteri de impozite. Sunt prevăzute diverse măsuri de creștere a economiilor la buget. Va fi o taxă specială din veniturile obținute din creșteri de prețuri pentru companiile petroliere, de gaz, aurifere, dar și un impozit mai mic în agricultură și zootehnie, aplicabil tuturor”, a explicat Ponta.

„Este vorba despre suprafețe de peste 2 ha și crescători de animale, de exemplu peste 4 vaci. Mai precis, ceea ce este pentru consumul familiei, nu se va impozita”, a adăugat acesta.

Salariul minim va crește la 800 de lei, iar pensiile vor fi indexate cu 4%, a mai anunțat Victor Ponta.

De asemenea, acesta susţine că vor fi constituite venituri suplimentare la buget de 2,9 miliarde lei şi că se doreşte restructurarea Gărzii Financiare. „Până în decembrie, vom investi circa 200 de milioane de lei într-un proiect menit să ne ajute să reducem semnificativ evaziunea fiscală. Trebuie să ajungem acolo unde se face marea evaziune: petrol, cereale, legume, fructe. Acolo evaziunea se face prin hârtii”, a precizat premierul.

Sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. ALIN

    miercuri, 23.01.2013 at 10:41

    Intentii bune sa le vedem aplicate.In ce priveste agricultura nu impozitarea va fi o problema, ci hotiile din acest sector.Stie dl.Ponta ca pasunile patriei si implicit banii europeni aferenti acestora sunt luati de politicieni,functionari publici,alesi,rude si alti smecheri si nu crescatorii de animale?Stie dl. Ponta ca acesti bani nu se regasesc in cresterea potentialului productiv al pasunilor ci in gipuri,vile, afise electorale si altele total straine de pajisti.Stie dl.Ponta ca si acesta este un motiv al scaderi efectivelor?Daca nu sa verifice folosind specialisti competenti daca mai sunt,pentu-ca mai nou romania mai are nevoie doar de preoti nu si de SPECIALISTI .

  2. Pingback: Guvernul USL triplează impozitul agricol | În Linie Dreaptă

  3. dan

    vineri, 25.01.2013 at 19:33

    o sa vezi tovarase alin cum ai sa rozi la brusturi si urzici.cine crezi ca v-a munci degeaba

  4. gigi

    duminică, 03.02.2013 at 13:03

    domnule V.P. am luat la cunostinta noile masuri fiscale pe care dvoastra cu toata haita de capuse care va aflati in parlament si in celelalte ministere care cu toti santeti complici ptr distrugerea si falimentarea Romaniei si in acest caz nu ne mai ramane decat sa ne vindem ce am agonisit pana acum s-au sa punem mana pe furci si topoare si sa ignoram ce va urma .
    domnilor noi nu refuzam sa platim fiscul,dar reglati taxele in asa mod sa ne putem permite sa platim nu sa ne bagati jugul in gat .
    sa nu dea Dzeu cel sfant
    sa vrem noi sange nu pamant.

  5. Mihail

    duminică, 03.02.2013 at 22:12

    Mai intai ajutati agricultorii sa se dezvolte si sa se instareasca si dupa aceea veniti cu impozite in acest domeniu. Voi vreti sa taiati vitelul inainte de al fata vaca. Grozavi gospodari……….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax