Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Averea declarată a preşedintelui ANOFM: Silviu Bian scoate bani din agricultură și „colecționeaza” locuințe

Publicat

Albaiulianul Silviu Bian, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţelor de Muncă (ANOFM) este ocupat nu doar cu instituţia pe care o conduce, ci şi cu agricultura.

Conform declaraţiei de avere, acesta deţine trei terenuri agricole în localităţile Teiuş şi Alba Iulia şi un teren în extravilanul comunei Ighiu, toate cumpărate între anii 1996 şi 2003. Acesta lucrează cele 16300 mp de teren agricol cu un tractor vechi, fabricat în anul 1970, menţionat şi acesta în declaraţia de avere.

Agricultura i-a adus anul trecut şi ceva venituri în plus pe lângă salariul de demnitar, şi anume 25.000 lei.

La categoria locuinţe, şeful ANOFM stă la fel de bine. Acesta deţine împreună cu soţia două apartamente, unul în Cluj-Napoca şi unul în Alba Iulia şi două case în Alba Iulia, toate dobândite prin cumpărare, între anii 1992-2008.

Silviu Bian nu se arată un pasionat de autovehicule. Acesta are în proprietate o modestă Dacia 1310 fabricată în ‘99 şi un Mitsubishi Colt vechi de 20 de ani.

Dacă vă imaginaţi că un om cu atât de multe proprietăţi cumpărate trebuie să aibă şi ceva credite contractate, vă înşelaţi. Preşedintele ANOFM şi-a drămuit veniturile foarte bine de la Revoluţie încoace şi nu doar că este cu zero datorii la bănci sau în alte părţi, dar are chiar economii constituite în depozite bancare şi carduri destul de consistente (mai exact economii totale de 90.000 lei), deschise în perioada 2003-2008, conform declaraţiei de avere.

Venitul anual încasat anul trecut în calitate de preşedinte ANOFM a fost de 54.068 lei, iar de la CNPAS a mai obţinut 1.880 lei. Soţia sa a avut un venit de 33.600 lei de la cabinetul medical familial. Alte venituri nu a mai încasat familia Bian în cursul anului trecut, conform declaraţiei de avere, în afară de veniturile din agricultură menţionate la începutul articolului.

Reamintim că, înainte să devină preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, democrat liberalul Silviu Bian ocupa o funcţie cu rang de secretar de stat. Acesta a revenit la conducerea institutiei după o pauză de aproape doi ani, Silviu Bian fiind preşedintele ANOFM din 2004 şi până în aprilie 2007, când a demisionat. El motiva atunci că a fost propus la conducerea instituţiei de către PD, în cadrul Aliantei D.A., iar după ruperea Alianţei şi-a pus demisia “de onoare”, la dispoziţia premierului de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

Demnitarul mai este acţionar la SIF Banat Crişana şi membru în corpul Experţilor Contabili şi Contabili Autorizaţi, fiind practician în insolvenţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax