Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Preşedintele Asociaţiei de creştere a animalelor din Câmpeni, Aurel Stan condamnat la închisoare cu suspendare pentru fals şi delapidare

Publicat

presedinte asociatie campeni Preşedintele uneia dintre cele mai mari asociaţii de creştere a animalelor din judeţul Alba a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru delapidare şi fals. O pedeapsă similară a primit şi contabila asociaţiei. Aurel Stan şi Viorica Sicoe au fost judecaţi pentru delapidarea a aproape 200.000 de lei din banii asociaţiei.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia a fost pronunţată în 23 aprilie 2015 şi este definitivă. Aurel Stan a scăpat de executarea pedepsei, având în vedere că instanţa de fond, Judecătoria Sebeş, l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. La Curtea de Apel, inculpatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 6 ani. Contabila asociaţiei, Viorica Sicoe, a primit şi ea o pedeapsă de 1 an şi 4 luni cu suspendare condiţionată pe o perioadă de 3 ani şi 4 luni. Instanţa a mai dispus confiscarea de la cei doi a sumei de circa 185.000 de lei.

Aurel Stan a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru delapidare în formă continuată (infracţiune schimbată din delapidare cu consecinţe deosebit de grave), 1 an de închisoare pentru uz de fals în formă continuată şi tot 1 an de închisoare pentru fals în înscrisuri în formă continuată. Instanţa a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani, pe care a suspendat-o sub supraveghere.

Contabila Asociaţiei Crescătorilor de Taurine, Viorica Sicoe, a primit 1 an şi 4 luni de închisoare pentru complicitate la delapidare în formă continuată şi 1 an de închisoare pentru uz de fals. Şi în cazul acesteia, judecătorul a dispus executarea pedepsei mai mari, pa care a suspendat-o condiţionat pe o perioadă de 3 ani şi 4 luni.

Pentru că asociaţia nu s-a constituit parte civilă, instanţa a decis confiscarea de la cei doi inculpaţi a sumei de 185.442 lei. De asemenea, au fost anulate un număr de 46 de chitanţe şi facturi false emise de asociaţie în perioada 2009 – 2011.

Protrivit rechizitoriului ”inculpatul Stan Aurel, în calitate de Preşedinte al ACT «Arieşul Cîmpeni» şi Director General, în perioada 2008-2011, şi-a însuşit, în interesul său şi pentru altul, suma de 265.871 lei, a falsificat, în mai multe rânduri, înscrisuri sub semnătură privată, în vederea producerii de consecinţe juridice şi a folosit, în mai multe rânduri, înscrisuri sub semnătură privată, cunoscând că acestea sunt false”. Acesta a fost ajutat în demersul infracţional de contabilă. Aurel Stan şi Viorica Sicoe au stat în arest preventiv timp de cinci zile în aprilie 2012. În final. instanţa a stabilit că asociaţia a fost prejudiciată cu suma de 185.442 lei.

Minuta deciziei de la Curtea de Apel: Admite apelurile declarate de inculpaţii S.A.şi S.L.V împotriva sentinţei penale nr. 51/28.04.2014 pronunţată de Judecătoria Sebeş şi în consecinţă: Desfiinţează sentinţa penală atacată numai sub aspectul individualizării judiciare a pedepselor aplicate inculpaţilor apelanţi, a modalităţii de executare a pedepsei aplicate inculpatului S. A. precum şi a pedepselor complementare aplicate inculpatului şi, procedând la o nouă judecată a cauzei în aceste limite: Descontopeşte pedepsele aplicate inculpatului S.A.în elementele componente şi le repune în individualitatea lor. Reduce pedeapsa aplicată inculpatului S. A.pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată, de la 4 ani închisoare la 3 ani închisoare.

Menţine pedepsele de: -1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată

-1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii uz de fals, în formă continuată aplicate inculpatului S.A.

Dispune contopirea pedepselor aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, inculpatul S.A. urmând a executa în final pedeapsa 3 ani închisoare. În baza art. 86/1 al. 2 C.p. 1969, art. 86/2 C.p. 1969 dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului S.A.pe durata unui termen de încercare de 6 ani. Înlătură pedepsele complementare aplicate generic de instanţa de fond inculpatului S.A. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului S.A.reţinerea şi arestarea preventivă din prezenta cauză de la data de 29.03.2012 până la data 02.04.2012.

Descontopeşte pedepsele aplicate inculpatei S.L.V în elementele componente şi le repune în individualitatea lor. Reduce pedeapsa aplicată inculpatei S.L.V pentru săvârşirea infracţiunii complicitate la delapidare în formă continuată, de la 1 an şi 6 luni închisoare la 1 an şi 4 luni închisoare.

Menţine pedeapsa de 1 an închisoare aplicată inculpatei pentru săvârşirea infracţiunii uz de fals. Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, inculpata S.L.V urmând să execute în final pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare.

Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatei pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 4 luni. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei reţinerea şi arestarea preventivă din prezenta cauză de la data de 29.03.2012 până la data 02.04.2012. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.04.2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax