Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele CEDO, despre plângerile împotriva României: Numărul lor a crescut cu 108% în 2016

Publicat

cedo drepturi europeana justitie curte Guido Raimondi, președintele Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) a declarat că numărul cazurilor împotriva României a crescut cu 108% în anul 2016, adăugând că este vorba despre cazuri repetitive care reflectă dificultăți de ordin sistemic sau structural și cer găsirea unor soluții interne, potrivit Mediafax.

„În primul rând, în privința Ungariei și României, unde numărul cazurilor a crescut cu 95%, respectiv 108% în 2016, situația vizând cauze legate de condițiile de detenție. Indiscutabil, acestea sunt cazuri prioritare, pentru că intră sub incidența Articolului 3 din Convenție, dar sunt cazuri repetitive, ceea ce reflectă dificultăți sistemice sau structurale și necesită găsirea unor soluții interne”, a declarat Raimondi în discursul ținut cu ocazia ceremoniei oficiale de început de an judiciar.

„În domeniul penitenciar, Curtea defineşte principii care au fost clar stipulate în decizia din cazul Muršić din anul 2016. Pe baza acestor principii se diagnostichează o situaţie specifică dintr-un stat membru. Totuşi, repet, o soluţie trebuie găsită la nivel naţional. Acest lucru este posibil, aşa cum a arătat exemplul Italiei, în cazul căreia numărul cazurilor a fost mai mult decât înjumătăţit în doi ani şi jumătate. Acesta este rezultatul politicii Guvernului Italian, în primul rând ca răspuns la hotărârea-pilot Torreggiani, care se referea la supraaglomerarea din închisori, iar în al doilea rând, în ceea ce priveşte durata proceselor. Aceasta arată că acolo unde Guvernul are voinţa de a rezolva o situaţie şi impune măsurile necesare, rezultatele vin rapid”, mai spune Guido Raimondi.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax