Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la Loteria bonurilor fiscale. Cum se vor desfășura extragerile

Publicat

bon fiscal Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți, 23 iunie, actul normativ care va modifica regulile de desfășurare a Loteriei bonurilor fiscale. Proiectul de lege a fost adoptat de parlamentari în cursul lunii mai și, pentru a se aplica, mai trebuie doar să apară în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului promulgat de președinte marți, la extragerile Loteriei bonurilor fiscale vor fi acordate maximum 100 de premii. Astfel, unitatea teritorială a ANAF unde a fost depus originalul bonului fiscal câștigător va elibera titularului bonului o copie care va purta mențiunea „conform cu originalul”, pe care va înscrie un număr unic de înregistrare.

De asemenea, o listă cuprinzând bonurile prin care au fost revendicate premiile, indentificate prin numărul unic de înregistrare, se va publica pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, respectiv pe cel al ANAF. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale prin care s-au revendicat premiile se va constata depășirea numărului maxim de premii, respectiv 100, atunci se va proceda la extragerea aleatorie a 100 de bonuri fiscale câștigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.

Parlamentarii au adoptat modificările după ce ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat încă din aprilie că intenționează să schimbe Loteria bonurilor fiscale, pentru că sunt prea mulți câștigători, iar premiul individual este mic. La acea dată, ministrul propunea ca premiul să fie acordat in functie de categorie, asa cum se întâmplă la Loto 6/49.

La prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale (cea din 13 aprilie) au fost peste 18.000 de câștigători care au depus la ANAF cereri de revendicare a premiilor. Dacă toate bonurile vor fi validate, atunci câștigul va fi de sub 55 de lei pentru fiecare tichet.

Bonurile câștigătoare la extragerea din a doua zi de Paște au fost cele emise pe 7 februarie, cu valoarea cuprinsă între 6,00 și 6,99 lei.

După ce președintele a promulgat legea cu modificările la Loterie, Eugen Teodorovici a anunțat că va fi organizată o extragere până la finalul acestei luni. „Vom avea o extragere până la finalul lunii pe noul mecanism care se regăsește în legea promulgată astăzi (marți, 22 iunie – n.r.) de președintele României, cu maximum 100 de câștigători”, a precizat ministrul la un post de televiziune.

Citește și Loteria Bonurilor Fiscale: Numărul de premii va fi redus la 100. Proiect de lege adoptat de Parlament

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax