Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele Klaus Iohannis nu se teme de suspendare, în contextul războiului cu PSD

Publicat

„Nu mă tem absolut deloc de o suspendare, cum nu m-am temut niciodată. În primul rând, nu există niciun temei, în al doilea rând nu cred că românii își doresc așa ceva”, a afirmat președintele Klaus Iohannis, după ce a participat la o dezbatere despre orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Acesta a susținut că, prin rezoluția privind „statul paralel și ilegitim” adoptată la Comitetul Executiv desfășurat la Herculane, PSD se situează la „marginea unui comportament democratic”.

„Dacă vorbim despre acel document adoptat de un for de conducere dintr-un partid politic aflat la guvernare, dați-mi voie să spun că mie mi se pare o abordare fundamental greșită și cu astfel de rezoluții nu fac decât să se situeze singuri chiar la marginea unui comportament democratic”, a mai spus președintele Iohannis.

În legătură cu situația juridică a lui Liviu Dragnea, președintele a spus că acesta trebuia să demisioneze. „M-ați întrebat dacă am asistat la acel circ din fața DNA-ului. Nu m-am uitat expres, dar a fost atât de evident în toată media, încât nu a putut fi evitat. Este clar că trebuie să demisioneze (Liviu Dragnea — n.r.), trebuia nici să nu ajungă acolo, nu să demisioneze. Cred că acest tip de circ cu victimizări și așa mai departe nu face deloc bine democrației românești”, a spus Iohannis.

În context, șeful statului a susținut că primește întrebări „interesante” de la omologi de-ai săi care nu înțeleg cum tolerează românii astfel de situații.

„Vă dați seama ce întrebări interesante primesc de la ceilalți șefi de stat și de guvern cu care mă întâlnesc aproape săptămânal în diferite locuri. Lumea nu înțelege cum s-a putut ajunge până aici și e destul de greu de explicat cum de românii tolerează o astfel de abordare în fruntea statului. Sper să se rezolve destul de repede”, a adăugat președintele.

Întrebat dacă se simte stânjenit când primește asemenea întrebări, președintele a negat, punctând însă că este „neplăcut” să primească întrebări referitoare la problemele penale ale celor care ocupă locul al doilea și al treilea în fruntea statului.

„Nu mă simt stânjenit, fiindcă eu reprezint România și reprezint toți românii și sunt mândru că reprezint România, dar nu pot să evit aceste întrebări. Chiar dacă găsesc explicații care țin de statul de drept și de felul cum vedem noi statul de drept, totuși, e neplăcut să te întrebe cum e posibil ca numărul doi și numărul trei din stat să fie implicați în cercetări penale”, a mai spus Klaus Iohannis.

Surse: Digi24, Realitatea.net, Agerpres

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax