Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele Klaus Iohannis: Proiectul Roşia Montană nu a fost bine abordat, trebuie rediscutat de Guvern şi companie

Publicat

klaus johannis Preşedintele Klaus Iohannis consideră că proiectul minier Roşia Montană trebuie rediscutat, pentru că nu a fost bine abordat. Acesta a declarat, joi, că poziţia sa privind acest subiect nu s-a schimbat şi că îi invită pe cei implicaţi, compania care doreşte să investească şi Guvernul, să reia discuţiile.

„Proiectul nu a fost bine abordat. Trebuie revăzut. Sunt multe aspecte, nu este treaba preşedintelui să renegocieze contractele, nici treaba preşedintelui să spună ce soluţii tehnice trebuie găsite, dar este treaba mea să spun că, după părerea mea, aşa cum a fost conceput proiectul, mie nu mi se pare potrivit şi să invit pe cei care sunt implicaţi direct, să reia discuţiile.

Fără o negociere bună, serioasă şi aplicată, lucrurile nu vor putea fi rezolvate. Această negociere trebuie să aibă loc între firma care doreşte să investească şi reprezentanţii Guvernului României”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la RealitateaTv.

În ceea ce priveşte gazele de şist, preşedintele a afirmat că problema se rezolvă de la sine, datorită scăderii preţului hidrocarburilor, în esenţă a petrolului.

„Lucrurile s-au schimbat radical şi deja exploatarea gazelor de şist, cel puţin în zona noastră, nu cred că mai este în zona rentabilităţii”, a spus Klaus Iohannis, precizând că tehnologia nu este nouă, dar nu a fost folosită, pentru că nu era rentabilă, creşterea preţului petrolului ducând la interesul pentru acest tip de exploatare.

„Impresia mea este că acum, în această etapă, interesul pentru gazele de şist este în scădere”, a precizat Iohannis.

Reamintim că Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation, a anunțat în 20 ianuarie că a transmis o scrisoare oficială de notificare reprezentanților statului român, prin care solicită iniţierea unui dialog cât mai curând posibil, pentru ca autorizarea proiectului minier de la Roșia Montană să progreseze. Reprezentanţii companiei subliniază că Grupul Gabriel dorește să evite o acțiune de arbitraj international și nu a inițiat vreun demers în instanțele internaționale de arbitraj. Astfel, doreşte „o soluție amiabilă pentru dezvoltarea proiectului minier, în beneficiul tuturor părților implicate”.

Citeşte şi GABRIEL RESOURCES notifică statul român pentru continuarea discuţiilor privind autorizarea proiectului minier Roşia Montană

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax