Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Preşedintele PD-L Aiud, Vasile Vultur neagă că ar fi fost recrutat de Securitate

Publicat

Preşedintele PD-L Aiud, Vasile Vultur, singurul candidat la şefia Spitalului de Pneumofiziologie Aiud, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu a colaborat cu securitatea şi nu a dat note informative securiştilor în perioada comunistă.

În adeverinţa nr. 2050/13.11.2008 eliberată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, adusă recent în atenţia opiniei publice, se precizează că preşedintele PD-L Aiud, Vasile Vultur “este titularul dosarului fond reţea nr. R2987038 (cotă CNSAS), perioada 1985 – 1989”.  Potrivit documentului, „a fost recrutat de către organele de Securitate, în calitate de colaborator, pentru a asigura supravegherea informativă în cadrul carierei Poiana Aiudului, judeţul Alba, semnând Angajament la data de 09.10.1985 şi preluând numele conspirativ –Viorel”. În urma analizei notelor informative, CNSAS a concluzionat că lui Vasile Vultur “nu i se poate atribui calitatea de lucrător-colaborator al Securităţii”.

Vasile Vultur a declarat, vineri, că nu a fost recrutat de Securitate şi nu a dat note informative. “Dacă era să fiu un colaborator al Securităţii, azi nu mai eram aici. Nu mi-aş mai putea privi copiii în faţă”.

Potrivit acestuia, notele menţionate în documentul CNSAS sunt probabil rapoarte de serviciu, dar nicidecum informative: “Având o responsabilitate imensă la manevrarea explozibilului pentru carieră, trebuia să fac la sfârşitul fiecărei zile rapoarte, asta intra în obligaţiile de serviciu. Dar, repet, nu am dat note informative despre colegii mei”.

În documentul CNSAS, se menţionează despre “17 note informative date de Viorel, din care un număr de zece se referă strict la activitatea productivă din cadrul Carierei Poliana Aiudului şi problemele cu care se confruntă ca urmare a lipsei pieselor de schimb şi a utilajelor de transport. Restul de 7 note informative conţin informaţii despre ing. M.G., activitatea sa profesională, relaţiile sale la locul de muncă, caracterul discuţiilor pe care le poartă”.

Vasile Vultur a declarat că nu a dat nicio informaţie despre vreun coleg de la locul de muncă şi, ca atare, crede că informaţiile apărute în documentul CNSAS nu fac referire la el. “Poate să fie vorba despre un alt Viorel Vultur, eu nu am dat Securităţii informaţii despre colegii mei de serviciu”, a mai spus acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax