Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele PSD Alba prezintă contraofertă pentru indicatoarele turistice. Ioan Dîrzu: „Ce reprezintă diferenţa, procente sau bani de concediu?”

Publicat

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a răspuns joi provocării lansate de primarul Mircea Hava privind găsirea unor soluţii mai ieftine pentru achiziţionarea indicatoarelor turistice din Cetate. Astfel că, la invitaţia lui Hava, Dîrzu a venit cu o propunere de preţ mai ieftină decât cea estimată de administraţia locală şi a spus că a găsit un indicator turistic cu 135,79 lei.

Schimbul de replici privind subiectul indicatoarelor turistice continuă. Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat vineri:„să nu ne considere (primarul – n.r.) pe toţi proşti, iar faţă de cetăţenii judeţului să îşi reconsidere atitudinea”.

Săptămâna trecută, Ioan Dîrzu susţinea că Primăria intenționează să instaleze indicatoare turistice, în valoare de 100.000 de lei: „din păcate, se vor pune 370 de indicatoare fără stâlp, în valoare de 3.300 lei. Consider că este un preț foarte mare pentru acel indicator și consider că este foarte târziu, dar poate își fac efectul în indicarea zonelor turistice din municipiu”.

Vineri, într-o conferinţă de presă, primarul Mircea Hava spunea că achiziţionarea indicatoarelor turistice va fi o nouă investiție pentru oraşul nostru şi că orice om care intră în Alba Iulia trebuie să știe pe unde merge în Cetate şi unde să parcheze.

Hava i-a făcut şi o propunere preşedintelui PSD Alba, oferindu-i chiar și o recompensă: „dacă domnul Dîrzu consideră că sunt prea scumpi, să aducă el mai ieftini. Îi dau o cafea, o bere, nu e nicio problemă. Niciodată nu am avut chestiunea că e scump și vine cineva cu o soluție mai ieftină”.

Joi preşedintele PSD Alba a declarat că există oferte mai ieftine pe care social-democraţii le-au căutat şi „recomand şi dânsului, dacă nu este prea mult pentru el, să verifice pe internet cam care sunt preţurile la acele panouri, care spunea că trebuie să aibă o anumită dimensiune. Dimensiunea este 65×50 de cm, iar preţul lor este de 109,5 lei. În documentele lor preţul era de 3.300 de lei”.

Oferta preşedintelui PSD Alba se regăseşte pe site-ul drapele.ro şi  aparţine firmei Rotarexim, iar cu TVA-ul inclus preţul unui indicator ajunge la 135,78 lei. Din informaţiile tehnice prezentate de firmă, „indicatorul este executat din tabla de oţel cu grosimea de 1 mm, ambutisată pe contur şi protejată prin vopsire în câmp electrostatic. Suprafaţa activă este acoperită cu o folie reflectorizantă inscripţionată. Indicatorul este prevăzut cu sistem de fixare pentru stâlpul de susţinere”.

Reprezentanţii administraţiei locale ne-au precizat că valoarea estimativă a unui metru pătrat de indicator turistic este de 336 de lei, iar 150 de mp, cât ar avea acesta, ar ajunge la 50.400 de lei. Potrivit aceloraşi surse, valoarea totală reală poate fi dată numai după ce se realizează procedura de achiziţionare, astfel că preţul indicatoarelor ar putea scădea cu aproape 40%.

Ioan Dîrzu este indignat de oferta estimativă a Primăriei, care ajunge la 336 de lei pentru metrul pătrat al indicatorului şi se întreabă ce reprezintă diferenţa dintre oferta găsită de el şi cea a administraţiei locale: „procente sau bani de concediu?”. În ceea ce priveşte recompensa promisă de primarul Mircea Hava, săptămâna trecută, Dîrzu spune că „nu am nevoie nici de plimbare alături de el, ca să nu fiu asimilat cu o persoană ca dânsul, nu am nevoie nici de bericica şi cafeluţa lui, să şi-o bea el, că are cu totul alt miros sau gust”.

Preşedintele PSD Alba este de părere că administraţia locală investeşte prea mulți bani în indicatoarele turistice din Cetate, iar banii publici nu sunt gestionaţi raţional. Pe lângă asta, socialul-democratul consideră că primarul Mircea Hava se vede într-o postură de „nabab” şi „i se pare că tot ce are în primărie, tot bugetul i se cuvine şi pare deranjat de faptul că cineva îl trage la răspundere pentru cheltuielile pe care le face”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax