Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preşedintele şi contabilul Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din Cîmpeni, condamnaţi la închisoare pentru delapidare

Publicat

Trimişi în judecată pentru delapidare, în februarie anul trecut, preşedintele şi contabilul Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din oraşul Cîmpeni au fost condamnaţi la pedepse cu închisoare. Aurel Stan, preşedinţele asociaţiei a primit patru ani de închisoare cu executare, iar contabila Viorica Sicoe a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Cei doi au fost acuzaţi că prin infracţiuni de fals şi-au însuşit peste zeci de mii de lei din banii asociaţiei.

Decizia aparţine Judecătoriei Sebeş, după ce dosarul a fost strămutat de la instanţa din Cîmpeni. Acolo, judecătorii s-au abţinut, astfel că a fost necesar transferul cauzei. Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de aproximativ 180.000 de lei de la cei doi inculpaţi. Pedeapsa de patru ani de închisoare pentru Aurel Stan a fost dată pentru delapidare în formă continuată. A mai fost condamnat la câte un an după gratii pentru uz de fals, respectiv fals sub semnătură privată. Va executa pedeapsa cea mai grea, de patru ani.

Contabila Viorica Sicoe a primit un an şi şase luni cu suspendare pentru complicitate la delapidare şi un an de închisoare cu suspendare pentru uz de fals. Asociaţia nu s-a constituit parte civilă în proces.

Hotărârea Judecătoriei Sebeş poate fi contestată cu apel la instanţa superioară.

Aurel Stan şi Viorica Sicoe au stat în arest preventiv timp de cinci zile în aprilie 2012.

„Din cercetări a rezultat că în perioada 2008–2011, Stan Aurel în calitate de director general a unei asociaţii a crescătorilor de animale din Cîmpeni, şi-a însuşit o parte din banii asociaţiei, prin evidenţierea în contabilitate de facturi şi chitanţe false, completate de către învinuit. În activitatea sa, preşedintele, a fost ajutat de contabila asociaţiei, care a înregistrat cu ştiinţă cheltuielile nereale în contabilitatea asociaţiei, pentru a justifica sumele de bani delapidate. Prejudiciul stabilit până la acest moment este de 72.780 lei”, se arăta într-un comunicat al IPJ Alba de la începutul anchetei.

Din octombrie 2011, Aurel Stan a fost numit şi vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România. Asociaţia condusă de acesta este cea mai mare din Alba şi una dintre cele mai mari din ţară. Are aproximativ 500 de membri, respectiv proprietari de animale care plătesc cotizaţie pentru a beneficia de serviciile pe care le prestează. Asociaţia deţine un patrimoniu evaluat la suma de 500.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax