Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prețul de livrare a apei potabile și tariful pentru colectarea apei uzate în județul Alba, MAJORATE. Proiect la Consiliul Judeţean

Publicat

apa robinetPrețul unic de livrare a apei potabile și tariful unic pentru colectarea apei uzate în județul Alba vor fi majorate cu 0,13 lei/cm respectiv 0,32 lei/mc, începând din această lună. 

Consilierii județeni din Alba au de aprobat, în ședința de joi, 24 august, acordarea unui mandat special reprezentantului judeţului Alba în Adunarea generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Alba” , Nicoleta Noemi Prejban, pentru exprimarea votului, în numele şi pe seama Consiliului Judeţean Alba, referitor la modificarea preţului unic de livrare a apei potabile şi a tarifului unic pentru colectarea apei uzate, dupǎ cum urmeazǎ:

Apǎ potabilǎ – preț de livrare (preț unic pentru toate localitățile în care SC Apa CTTA SA Alba, ca operator regional, distribuie apǎ potabilǎ, prin sucursalele sale)

  • Preț/tarif actual 3,01 lei/mc fără TVA – Preț/tarif propus 3,14 lei/mc fără TVA (diferență de 0,13 lei/mc)

Canalizare – tarif (tarif unic pentru toate localitățile în care SC Apa CTTA SA Alba, ca operator regional, colecteazǎ apele uzate menajere și cele pluviale, prin sucursalele sale)

  • Preț/tarif actual 2,86 lei/mc fără TVA – Preț/tarif propus 3,18 lei/mc fără TVA (diferență de 0,32 lei/mc)

Potrivit documentației proiectului, prin adresa Asociaţiei „Apa Alba” nr. 282 din 07 august 2017, înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba cu nr. 14.519 din 07 august 2017, se solicita acordarea unui mandat special reprezentantului Judeţului Alba in Adunarea Generala a Asociaţiei de a vota ajustările preţului apei potabile si a tarifului la canalizare care vor fi aplicate începând cu luna august 2017.

Propunerea Asociației „Apa Alba” ține cont de Strategia de tarifare pentru serviciile de apă şi apă uzată furnizate de operatorul regional SC Apa CTTA SA Alba pentru perioada 2017 – 2022, aprobată prin Hotǎrârea Consiliului Județean Alba cu nr. 219 din 29 decembrie 2014 precum şi de membrii asociației prin hotarâri ale consiliilor locale și de asemenea aprobatǎ prin hotărârea Adunǎrii generale a Asociației Apa Alba nr. 13/31.08.2016, strategie care nu a fost aplicată până în acest moment.

De asemenea propunerea ține cont de Avizul A.N.R.S.C. nr. 507614 din 31.07.2017 privind modificarea prețurilor la apa potabilǎ şi a tarifelor la canalizare – epurare pe intreaga arie de operare, pentru SC APA CTTA SA Alba, Județul Alba.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, prețurile la apa potabilă şi a tarifele la canalizare au rǎmas nemodificate din ianuarie 2015, din cauza întârzierii aplicării prevederilor strategiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Apocalipsa lui Rika

    marți, 22.08.2017 at 14:10

    iara dumitrel de la cja mareste pretul la apa casa mareasca la nevasta sa salarul ? cine lucra orare la resurse umane la apa ctta alba ? nevasta lui dumitrel ! si preteni sai din PNL ! Mafia PNL

  2. AS a SIN

    marți, 22.08.2017 at 15:29

    Bataie de joc! Chiar nu realizeaza nimeni ca suntem printre cei care au cea mai scumpa apa din tara? Cat mai putem rabda? Pe noi nu ne apara nimeni? Nu v-ati saturat de nemernicii astia? Eu m-am saturat si nu stiu cat ii mai pot rabda!

  3. Bondi

    marți, 22.08.2017 at 20:55

    La Abrud de ce măresc.Oame ii de acolo au apa 6 ore pe zi.

  4. Maria

    marți, 22.08.2017 at 22:58

    Asa se pregatesc primele de Craciun, se lucreaza din vara! Suntem consumatori captivi si astia au monopol, asa ca sa tacem si sa zicem „Multumesc!” ca ne lasa sa folosim apa – cei care suntem si legati la apa -ca de canalizare mai vorbim cu ocazia altei mari sarbatori romanesti Sf. Asteapta!

  5. Apocalipsa lui Rika

    joi, 24.08.2017 at 01:24

    Cine vrea preturi mai mari la apa , canalizare si inpozite si sa fie furati banii publici sa voteze Hava !

    Rezolva Hava cu Dumitrel sa ia tot sa nu lase la nimeni nimica :))

    De pun mana pe un aka ei is primi la care le fac o vizita ! cand vine odata razboiul sa ni se da arme ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax