Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PREZIDENŢIALE 2014 în ALBA: Femeia de 99 de ani din Alba Iulia şi-a exprimat din nou dreptul de a vota. La ora 8.00 a fost prezentă la Secţia nr. 1

Publicat

10624678_803976169643480_4175207212753533013_n La vârsta de 99 de ani, Elisabeta Jordea a sosit la secţia de votare nr 1 din Aba Iulia, de la Centrul de zi pentru persoane vârstnice încă de la prima oră a dimineţii de duminică, la ora 8.00. Nu a lăsat pe mai târziu ceea ce a putut face dimineaţă şi a ajuns la secţia de votare pentru a şi exprima dreptul  de a alege preşedintele ţării. În luna noiembrie, Elisabeta Jordea împlineşte 100 de ani.

La secţia de votare nr. 1 din Alba Iulia, de dimineaţă, o femeie din oraş a dovedit din nou că exprimarea dreptului de a vota nu poate fi împiedicată de vârsta înaintată. Şi, dacă la alegerile europarlamentare din luna mai, Elisabeta Jordea a venit singură în secţia de vot, şi la pentru a-l alege pe viitorul preşedinte al ţării a făcut acelaşi lucru.

„Eu întotdeauna prima vreau să fiu şi la biserică, şi la vot. Vreau să îmi fac datoria către ţară. Îmi iubesc ţara şi vreau să votez şi să ajut să fie bine în ţara noastră. De când mi-a dat voie să votez, eu am votat şi am fost mereu prima la vot. N-am lipsit niciodată (…) Într-un an, nu mai ştiu la ce alegeri, a fost zăpadă mare şi am mers singură pe urma unei maşini până la secţie şi tot am votat. Şi acum, în 25 mai, când am votat pentru parlamentarii europeni, am fost la vot şi voi merge la toate alegerile, cât voi trăi. E dreptul meu, dar şi obligaţia pe care o am pentru ţara mea”, a spus femeia după ce a votat.

Întrebată ce aşteptări are de la noul preşedinte, Elisabeta Jordea a spus că „să fie un om cinstit, să ne iubească şi să pună ţara la loc. Dacă nu, fiuuuu (fluieră uşor – n.r.)…Să se care! Care va fi preşedinte cel puţin trebuie să fie aşa cum trebuie. Dacă nu, cred că va fi foarte trist pentru ţărişoara noastră. A avut oameni mari ţara asta, a avut un rege. De ce nu poate fi din nou regele? Cel puţin atunci ştim sigur că am avea un om dintr-o familie onorabilă”.

Elisabeta Joldea sărbătoreşte un centenar de viaţă pe 30 noiembrie 2014. Primăria Alba Iulia vrea să o recompenseze pe femeia care împlineşte venerabila vârstă de 100 de ani, cu suma de 500 de lei.

S-a născut pe 30 noiembrie 1914 în Alba Iulia şi provine dintr-o familie cu doi copii, sora fiind decedată. Nu are copii şi este văduvă de 20 de ani. În prezent, locuieşte în aceeaşi curte cu un strănepot şi familia acestuia, dar se gospodăreşte singură.

Frecventează activităţile Centrului de zi din septembrie 2013, se deplasează singură, fiind o persoană activă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax