Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prima competiţie de freerunning din ţară, la Alba Iulia

Publicat

Sâmbătă, 16 octombrie, a fost programată Transilvania Freerunning Chalenge, prima demonstraţie de freerunning din România, un sport ce îmbină ingenios toate stilurile cunoscute până în prezent. Evenimentul a fost organizat la skatepark-ul situat în apropierea Hotelului Cetate, de la ora 14.00 şi a anunţat participarea unor runneri din peste 10 oraşe: Sibiu, Cugir, Tg. Mureş, Timişoara, Deva, Orăştie, Gherla, Baia Mare, Satu Mare, Braşov, Arad, Cluj şi Reghin. Iniţiativa acestei competiţii a aparţinut unor tineri din oraşul nostru care au deprins pasiunea pentru acest sport mai mult din filme şi materiale video realizate în alte ţări. ” Suntem o comunitate ce comunicăm online. Freerunning-ul este disciplina, arta şi sportul care se ocupă cu mişcarea creativă, inventivă, eficientă şi liberă a unui individ în mediul său înconjurător. Nu este nevoie de nimic în plus faţă de propriul corp. O pereche de adidaşi, un trening, multă imaginaţie, energie şi un pic de curaj. De atât ai nevoie „, ne-a explicat Fishu, unul dintre concurenţi.

Ideea unui concurs de freerunning le-a venit băieţilor după ce Eddy Schneider le-a oferit şansa de a colabora la realizarea unui film de scurtmetraj. Aceştia au cerut ajutorul Cluburilor Sportive V.Î.R.F şi Metatron, care le-au pus la dispoziţie o sală de antrenamente şi i-au ajutat să organizeze evenimentul. „Băieţii o să lucreze de acum încolo ca şi o secţie în cadrul clubului V.Î.R.F,  unde cei interesaţi să poată să înveţe acest sport. Deocamdată mai aşteptăm, deoarece, fiind o disciplină relativ nouă, nu avem actele necesare pentru a o putea introduce legal în activităţile noastre sportive”, susţine preşedintele clubului, Ovidiu Măcinic.

Transilvania Freerunning Challenge este o competiţie singulară în România, astfel de demostraţii mai având loc doar la Viena, Londra şi Boston. Pe lângă concurs, programul festivalului anunţa şi recitaluri de muzică oferite de Scooby’z şi Cicatrice, două trupe de hip-hop underground, iar, la final, jocuri de artificii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Transilvania Freerunning Challenge (1st Edition) » Freerun, Parkour, Tricking, Stunts, Movement

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax