Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primă de aproape 2.800 de euro pentru românii care se întorc să muncească în țară sau şomerii care merg în zonele defavorizate

Publicat

BANIRomânii care se întorc în ţară să muncească sau şomerii care merg în zonele defavorizate să se angajeze vor primi o primă de aproape 2.800 de euro, începând cu decembrie. Tot începând cu aceasta lună intră în vigoare tichetele de masă majorate.

Şomerii din zone defavorizate care îşi găsesc de lucru în altă localitate vor încasa o primă de instalare de 12.500 de lei. Adică aproape 2.800 de euro. Aceeaşi sumă o primesc şi românii din străinătate care revin în ţară şi îşi găsesc un loc de muncă. În aceeaşi categorie sunt incluşi şi angajaţii firmelor care îşi deschid sedii în zone defavorizate.

În plus, cei care sunt în şomaj de cel puţin un an sau şase luni-în cazul tinerilor – vor beneficia de un bonus la angajare.

Tot începând cu această lună este introdus şi ajutorul de navetă. Şomerii care îşi găsesc de lucru la mai mult de 15 kilometri de casă vor primi bani pentru transport, dar nu mai mult de 55 de lei pe zi.

Şi angajaţii care primesc tichete de masă şi-ar putea creşte veniturile din decembrie. Valoarea bonurilor a crescut de la 9 la 15 lei. Rămâne însă la latitudinea angajatorului dacă oferă tichete de masă de 15 lei sau cu valori mai mici de această sumă.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. A.D.

    vineri, 02.12.2016 at 17:52

    Cea mai mare tâmpenie…pe banii nostri , a celor ce muncim. Pai daca somerii primesc 2800 de euro si cei care se intorc de dincolo…noi cei care contribuim de o viata intreaga cat primim?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax