Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PRIMA MAȘINĂ demarează cu rateuri: Guvernul a aprobat normele cu întârziere, iar băncile încă n-au analizat posibilitățile de creditare

Publicat

prima-masina Cei care vor să obțină un credit garantat de stat pentru Prima Maşină vor trebui să mai aştepte cel puţin până în luna ianuarie 2015. Guvernul a aprobat normele de aplicare cu întârziere, iar acum băncile trebuie să le analizeze pentru a veni cu ofertele. Nici nu a început bine programul că statul a făcut şi prima modificare. Perioada maximă de creditare a scăzut de la 7 la 5 ani.

Programul Prima Maşină ar fi trebui să înceapă  pe 1 noiembrie,  dar, deocamdată, este doar o promisiune pe hârtie. Nici o bancă nu a lansat încă produsul de creditare ce are garanţia statului şi prin care persoanele de până în 35 de ani pot obţine un împrumut de 50.000 de lei, pentru a-şi cumpăra un autovehicul nou. Specialiștii nu cred în succesul programului și spun că băncile au nevoie de  cel puțin trei luni pentru a-și actualiza și pregăti softul.

Programul prevede că nu se pot cumpăra maşini mai scumpe de 13.000 de euro, chiar dacă au avans mai mare iar  procedură de obţinere a creditului estecomplicată.

Clientul merge la bancă pentru la a afla la ce sumă se încadrează. Depune dosarul cu actele care dovedesc veniturile, iar apoi primeşte o preaprobare financiară. După ce îşi alege maşina şi semnează un antecontract duce documentele la bancă pentru a lua aprobarea finală. Dosarul ajunge la Fondul de Garantare, iar odată aprobat se poate semna şi contractul de credit. Întreaga procedură poate dura peste o lună.

Creditul la Prima Maşină are avantajul unui împrumut cu un avans de doar 5%, de 4 ori mai puţin faţă de produsele de creditare standard. La final, costul este mai mic.

Digi24 a făcut o analiză a diferenţelor dintre „Prima Maşină” şi creditul standard, la o valoare de împrumut de 50.000 lei

Prima Maşină:

avans: 5%

DAE: 4,91%;

rată lunară: 938 lei

Credit auto:

avans: 20%

DAE: 6,86%;

rată lunară: 969 lei

Credit de nevoi personale:

avans: 20%

DAE: 8,89%;

rată lunară: 1008 lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax