Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PRIMA MAŞINĂ: Variante de autoturisme berline cu capacitate cilindrică sub 1300 cmc. Opţiuni pentru cei care doresc să cumpere autovehicul nou

Publicat

prima-masina Cei care doresc să-şi cumpere un autoturism prin intermediul programului guvernamental “Prima maşină” au la dispoziţie un plafon individual de achiziţie de 13.500 de euro. În aceste condiţii, Infocons a făcut public un studiu comparativ privind autoturismele tip berlină, capacitate cilindrică mai mică de 1300 cmc.

Prin programul “Prima maşină”, statul va garanta finanţarea pentru achiziţia unui autoturism nou, plafonul total al garanţiilor în 2015 fiind de 50 de milioane lei.

Plafonul de achizitie este stabilit la 13.500 euro, persoanele care aplică pentru acest program fiind obligate să facă dovada, cu declaraţia pe proprie răspundere, că nu a mai deţinut în proprietate un autoturism nou, precum şi cu copia facturii proforma emise de vânzător, că autoturismul care se achizitionează în cadrul programului este nou.

Pentru a veni in ajutorului consumatorilor de a alege în deplină cunoştinţă de cauză, Asociatia Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons face public studiul comparativ privind autoturismele tip berlină, capacitate cilindrică mai mică de 1300 cmc.

În cadrul testului coordonat de către International Consumer Research & Testing, au fost selecţionate un numar de 47 modele de la o gamă variată de producători, dintre care Volkswagen, Ford, Skoda, Dacia, Hyundai, Toyota, Opel, Mitsubishi, Peugeot, Renault, Seat, Citroen. Modelele testate se găsesc la vânzare pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Topul masinilor de tip berlină, capacitate cilindrică mai mică de 1300 cmc, în funcţie de categoria „comportament de drum”:

VW Golf 1.2 TSI BMT

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Start/Stop

Skoda Octavia 1.2 TSI Green tec 

Skoda Citigo 1.0 

VW up! 1.0 

Autoturismul Dacia Sandero Stepway TCe 90 a fost de asemenea testat în cadrul studiului.

Citeşte şi PRIMA MAŞINĂ 2015: Ce mărci și modele de autoturisme pot cumpăra tinerii care vor să-şi ia un credit cu dobândă subvenţionată

Persoanele care vor achiziţiona un autovehicul prin programul ”Prima maşină” vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al maşinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 50%.

De acest program pot beneficia toate persoanele fizice cu vârsta de minimum 18 ani, care obţin venituri şi care îndeplinesc şi celelalte criterii de eligibilitate, printre care să facă dovada, cu declaraţia pe proprie răspundere, că nu au mai deţinut în proprietate un autoturism nou, iar cu copia facturii proforma emise de vânzător să ateste că autoturismul achiziţionat prin program este nou, îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului EURO 5, este achiziţionat de la o persoană juridică care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor şi are un preţ de achiziţie care nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz.

Alte condiţii sunt avansul de minimum 5% din preţul de achiziţie şi asigurarea autoturismului nou-achiziţionat din finanţarea garantată printr-o poliţă de asigurare de tip CASCO, care va acoperi cel puţin riscurile de avarii şi furt, fără franşiză pentru daunele totale de avarii şi furt şi cu o franşiză de maximum 100 de euro, echivalent în lei, pentru daunele parţiale de avarii şi furt. Obligaţia subzistă pe toată perioada de valabilitate a garanţiei.

La aceste condiţii se adaugă normele proprii fiecărei bănci, precum şi condiţiile specificate deja în OUG 66/2014 prin care s-a aprobat acest program.

sursă: Infocons

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax