Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Festivalul Internațional de Folclor a ajuns la cea de a VI-a ediție. Peste 300 de invitați din ţară şi străinătate

Publicat

festivalul international de folclor aiud În perioada 6 – 12 august 2016, în Piața „Dr. Constantin Hagea”, va avea loc a șasea ediție a celui mai important eveniment socio – cultural al municipiului Aiud, Festivalul Internațional de Folclor.

De cinci ani, pentru publicul aiudean de toate vârstele, Festivalul Internațional de Folclor înseamnă spectacole de muzică și dans din folclorul național și internațional și o paradă a costumelor populare.

Festivalul Internațional de Folclor este un eveniment ce se bucură de recunoaștere națională și internațională, datorită prezenței pe scena aiudeană, a peste 300 de invitați din toate zonele țării și ale lumii, transmite Primăria Aiud.

La ediția din acest an și-au anunțat participarea ansambluri folclorice din 10 țări: Argentina, Bulgaria, Cipru, Costa Rica, Mexic, România, Rusia, Serbia, Ungaria și Turcia.

Sâmbătă, prima zi a evenimentului folcloric, va fi dedicată Ansamblului ”Doina Aiudului”, iar în următoarele zile, pe scena festivalului vor urca toate ansamblurile folclorice, care își vor prezenta porturile și dansurile populare, precum și obiceiurile specifice țărilor din care provin.

Duminică va avea loc tradiționala paradă a portului popular, moment în care locuitorii orașului vor putea admira costumele populare specifice fiecărei țări participante.

Festivalul se va încheia joi, cu un spectacol de gală la care vor participa toate ansamblurile folclorice și se vor înmâna diplome și cupe de către primarul municipiului Aiud, Iulia Adriana Oana Badea.

Vezi şi PROGRAMUL Festivalului Internaţional de Folclor Aiud 2016. Primăria lansează conceptul “Made in Aiud”, de promovare a produselor locale

Ca și în anii precedenți, organizatorii Festivalului Internațional de Folclor sunt Primăria și Consiliul Local Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”  Aiud, Centrul de Cultură – Alba „Augustin Bena”  și Consiliul Județean Alba, evenimentul fiind organizat sub egida Comitetului Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice.

„Ne dorim ca și în acest an să dovedim că Aiudul își merită titlul de Oraș al Artelor, publicul aiudean să intre în contact cu diversitatea culturală autohtonă și internațională, iar ansamblurile folclorice prezente în municipiul nostru să descopere o atmosferă culturală de excepție și o comunitate aiudeană primitoare și iubitoare de folclor”, transmit organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax