Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia: 30.000 de oameni s-au distrat la Alba Fest. Record de participare la cea mai importantă sărbătoare a oraşului

Publicat

piata cetatii concert Alba Fest 2015_imagini aeriene craiu_1 Primăria Alba Iulia, organizatorul evenimentului Alba Fest – Zilele Municipiului 2015 transmite principalele repere ale manifestării de la sfârşitul acestei săptămâni. Din datele administraţiei locale, evenimentul a atras 30.000 de participanţi.

Alba Iulia a devenit Cealaltă Capitală a Balcanilor, avându-l pe scena din Piaţa Cetăţii pe cel mai bun artist pe care l-a dat vreodată această zonă a Europei. Dovada clară că Alba Iulia ştie să-şi primească şi să-şi încânte oaspeţii a fost dorinţa expresă a lui Goran Bregovici de a avea un show prelungit aici, la Alba Iulia, transmit reprezentanţii primăriei. O oră în plus, nu doar un bonus, ci felul simplu de a arăta că nu există măsura pentru un artist de asemenea anvergură, potrivit sursei citate.

De asemenea, au fost primiţi cu simpatie şi aplaudaţi cu admiraţie şi cei care i-au deschis drumul pe scenă, Mahala Rai Banda, singura trupă din România care reuşeşte să bifeze anual peste 80 de concerte în străinătate, veritabili mesageri ai sunetului balcanic.

Mii de albaiulieni si de turişti au avut o seară încântătoare, fiind parte din cea mai mare sărbătoare a oraşului.

Focurile de artificii au proiectat pe cer istoria de 300 de ani a Cetăţii Alba Carolina, fiind surprinzătoare chiar şi pentru cei pregătiţi, confirmand faptul că la Alba Iulia spectacolele piro-muzicale sunt cu adevărat unice.

Ziua de sâmbătă a însemnat şi o nouă pagină scrisă în cartea academică a oraşului, sute de absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie” participând la cel mai emoţionant moment din parculsul vieţii de student, ceremonia de absovire a promoţiei 2015.

Aceeaşi instituiţie de învăţământ a pus în operă o întâlnire cu Alba Iulia de altădată, prin vernisajul expoziţtiei-eveniment “Alba Iulia, o istorie a oraşului în imagini, prin străzile şi monumentele sale”. O punte peste spaţiu şi timp, care surprinde metamorfoza acestui oraş cu un trecut unic, ce proiectează în prezent istoria unei capitale şi îi oferă un viitor la fel, unic.

Duminică a însemnat întâlnirea cu HaHaHa, cea mai mare industrie muzicală din România, gaşca ce a declanşat o cascadă de hituri revărsate în Cetate. De la artişti de genul “totul sau nimic” pe modelul Speak, personaje care ţin în permanenţă distracţia pe “on”, ca şi Cabron, până la întâlnirea cu cel mai aplaudat artist, Smiley, lansat de cel care a născocit şi patentat Alba Fest, Marius Moga, totul a fost la superlativ.

Zeci de staruri pe scenă şi alte mii în faţa ei, cântând într-o singura voce şi transformând Cetatea în cel mai efervescent loc din ultimii ani. Demn de menţionat este faptul că Smiley a oferit o sesiune de autografe prelungită, pentru toţi cei care l-au aşteptat la Alba Iulia, în ciuda faptului că îl aştepta un drum de câteva sute de kilometri, imediat după concert, mai transmit reprezentanţii primăriei.

AlbaFest-ul de anul ăsta a fost mai mult decât ne-am aşteptat şi am sperat până şi noi, cei care l-am organizat. Şi nu mă refer doar la numărul de spectatori, record pentru evenimentele din Cetate ci, per ansamblu, la tot ce a însemnat, de la organizare şi până la faptul că a ieşit din zona locală sau regională şi a devenit un eveniment relevant la nivel naţional.

Chiar dacă evenimentul nu nu se mai numeşte <Zilele Oraşului>, ci AlbaFest, e, în continuare, felul nostru de a le mulţumi, într-un week-end, albaiulienilor pentru tot ceea ce fac, în fiecare zi, pentru oraşul lor.

Pe de altă parte, numărul mare de turişti ne confirmă ca am pariat pe o carte corectă şi că din turism şi evenimente Cetatea poate renaşte şi economic, nu doar social şi istoric. Am atins un nivel record din sponsorizări şi sunt sigur că în următorii doi ani acest eveniment se poate susţine singur. M-a bucurat în mod special faptul că, în tot oraşul, pe unde am umblat, tot a treia sau a patra maşină parcată nu avea numere de Alba. Şi, din ce-am înţeles de la colegi, gradul de ocupare al hotelurilor şi pensiunilor în perioada AlbaFest a fost de aproape 100%. Despre asta vorbim. Şi pentru asta trebuie să le mulţumim, noi, municipalitatea, fiecărui albaiulian şi turist în parte. Pentru că au ales Alba Iulia. Şi pentru că, odata ajunşi aici, o să revină, cu siguranţă. Mulţumesc, Alba Iulia!”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

La ora actuală, Alba Fest este evenimentul ce atrage un capital privat semnificativ pentru susţinerea lui, ediţia din acest an ajungând la o cotă de colectare din sponsorizări şi taxe ce depăşeşte o treime din bugetul evenimentului. Municipalitatea continuă să dezvolte parteneriate ferme şi pentru evenimentele ce vor urma în acest sezon turistic, existând un interes în creştere pentru asociere şi promovare, din partea unor companii naţionale şi internaţionale, transmit reprezentanţii primăriei.

Potrivit acestora, instituţiile abilitate pentru asigurarea ordinii publice au confirmat o prezenţă de aproximativ 30.000 de persoane în perimetrul central al Cetăţii Alba Carolina, în cele două zile de Alba Fest.

Între 19 şi 21 iunie, Alba Iulia găzduieşte o nouă ediţie a festivalului “Sărbătoarea Muzicii”, iar vineri, 26 iunie, în cadrul seriei de evenimente “Vinerea Vin Valorile”, albaiulienii au întâlnire cu actorii Teatrului Naţional Bucureşti, în spectacolul de comedie “Amanta”.

Citeşte şi CALENDARUL EVENIMENTELOR la ALBA IULIA în 2015. Spectacole şi festivaluri organizate de primărie pentru albaiulieni şi turişti

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax