Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Contractul pentru punerea în valoare a vestigiilor din Cetate a fost semnat. 16 milioane lei pentru o asociere de patru firme

Publicat

Primăria Alba Iulia a semnat astăzi contractul în valoare de peste 16 milioane lei pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite pe perioada executării lucrărilor în Cetatea Alba Carolina. Câştigătorul lucrării este o asociere formată din firmele “Corint” SRL, “Lăncrănjan Franchini” SRL, “General Game” SRL şi  “Grup Corint”. Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de opt luni. Trei dintre firmele din cadrul asocierii General Game, Corint SRL și Grup Corint au acționari comuni.

Reprezentanţii Primăriei amintesc că municipalitatea a obţinut acceptul AMPOR pentru includerea în cadrului proiectului de reabilitare a zonei interioare a unei noi activităţi, punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite pe perioada execuţiei lucrărilor.

Autoritatea contractantă a semnat astazi contractul de lucrări, cu Asociaţia formată din ““Corint” SRL, “Lăncrănjan Franchini” SRL, “General Game” SRL şi  “Grup Corint”.

Valoarea estimată de către beneficiar, înaintea licitaţiei, a fost de 23.000.000 lei, iar valoarea contractului după licitaţie este de 16.507.213 lei.

Locaţiile vizate sunt definite de specialişti astfel: sit roman Principia, situat în actuala Piaţă a Cetăţii, zid medieval zona clădirii Ierihon,  drum roman “Via Principalis” zona străzii Mihai Viteazul.

Una dintre priorităţi o reprezintă continuarea cercetării arheologice, iar concluziile urmează să fie coroborate şi relaţionate cu conceptul general de reabilitare a Zonei Interioare. Lucrările vor demara în perioada imediat următoare, având în vedere că termenul de execuție este de 8 luni calendaristice. Finalizarea proiectului de punere în valoarea a zonei interioare a Cetății este condiționată de conturarea unei zone definite de punere în valoare a vestigiilor. Cercetarea arheologica este prima operațiune ce va fi demarată.

Conservarea, reîntregirea şi restaurarea elementelor drumului roman, cât şi realizarea unui sistem de protecţie a vestigiilor sunt principalele acţiuni prevăzute în derularea acestui proiect. Acestea sunt completate de elemente de punere în valoare a zonei, iluminat artistic, mobilier urban, panouri informative şi instalaţii edilitare.

“Aşa cum am promis, acest patrimoniu istoric va fi pus în valoare. Acest proiect va completa realizarile de până acum din Zona Interioară a Cetăţii şi va însemna un punct de atracţie suplimentar pentru oricine vizitează Cetatea. Ne dorim ca toate aceste lucrări să fie realizate în acest an, fiind un obiectiv care condiţioneaza finalizarea lucrărilor din Piaţa Cetăţii”, a declarat primarul Mircea Hava.

Citeşte AICI mai multe detalii despre această licitaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    luni, 17.06.2013 at 13:51

    oare pentru ce atatia bani pentru numele domnului, ce garantii or fi oferit vai vai

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax