Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primaria Alba Iulia ar putea plăti mai mult pentru serviciile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Tarife majorate cu 3,8 până la 16,5 la sută

Publicat

deratizare În ședința Consiliului Local de marți, 28 aprilie, consilierii vor avea de aprobat proiectul privind ajustarea tarifelor la lucrările de dezinsecție, deratizare și dezinfecție, în municipiul Alba Iulia. Firma concesionară a serviciului solicită aprobarea majorării tarifelor, în raport cu indicele de inflație. Astfel, prețul pentru serviciile prestate ar putea crește cu 3,8 până la 16,5 %.

Serviciul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție este parte componentă a serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local și are ca obiectiv principal protecția sănătății oamenilor și a mediului, respectiv pentru cetățenii care circulă în locuri publice.

În prezent, serviciul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în municipiul Alba Iulia se realizează în bune condiții pe baza contractului de delegare a gestiunii prin concesionare nr 20082/2012, încheiat între Municipiul Alba Iulia și Coral Impex SRL. Potrivit contractului, concesionarul are dreptul de a cere ajustarea tarifului în raport cu indicele de inflație comunicat de Institutul Național de Statistică pentru servicii de apă – canal – salubritate.

Astfel, firma concesionară a serviciului solicită aprobarea ajustării tarifelor, ținându-se cont de indicele de inflație. Procentul de ajustare a tarifelor se aplică diferit în funcție de impactul pe care evoluția indicelui de inflație l-a avut asupra elementelor de cheltuieli ce compun tarifele unitare pe categorii de servicii.

În raportul de specialitate al proiectului supus spre aprobarea consilierilor locali este precizat faptul că, conform adresei nr. 66/S/2015 emisă de Institutul de Statistică Alba, valoare indicelui de inflație a prețurilor de consum la serviciile de apă – canal – salubritate, pentru perioada aprilie 2012 – decembrie 2014, este de 122,7 %.

Tarifele la lucrările de dezinsecție, deratizare și dezinfecție în municipiul Alba Iulia se vor majora astfel cu 3,8 până la 16,5 %. Cea mai mare majorare, de 16,5%, este solicitată pentru serviciul de deratizare al clădirilor instituțiilor publice locale, unde tariful crește de la 0,0163 lei/mp la 0,0190 lei/mp. O altă majorare, de 10,2 %, este solicitată pentru deratizarea parcurilor, spațiilor verzi, cimitirelor sau malurilor de lac, unde tariful crește de la 0,332 lei/mp la 0,0366 lei/mp. Cele mai multe dintre serviciile prestate de către firma concesionară a serviciului de deratizare, dezinsecție și dezinfecție se vor majora însă cu 3,8 %.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax