Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia încheie un nou contract cu Bursa de Mărfuri, pentru cumpărarea energiei la tarife mai mici

Publicat

primaria alba iulia Primăria Alba Iulia intenţionează să continue şi în 2015 colaborarea cu Bursa de Mărfuri, pentru a achiziţiona energie electrică şi gaze naturale mai ieftine. Anul trecut, a obţinut tarife cu până la 10% mai reduse, economia la bugetul local fiind de peste 400.000 de lei. În şedinţa de Consiliu Local din 30 ianuarie se propune aprobarea participării Municipiului Alba Iulia în calitate de membru afiliat al Bursei de Mărfuri SA.

Anul trecut, Primăria a încheiat în martie contract cu Bursa de Mărfuri, pentru o perioadă de 12 luni. Prin acest contract, administraţia locală a cumpărat energie electrică pentru şcoli, grădiniţe şi serviciile publice ale primăriei la tarife mai mici cu aproximativ 10% faţă de tarifele fostului furnizor, iar prin achiziţia de gaze naturale s-a obţinut un discount de 10 lei/Mwh.

Economia realizată prin reducerea tarifelor este de 261.640 lei la energie electrică, respectiv 167.833 la gaze naturale, se arată în documentaţia proiectului de CL.

Potrivit legislaţiei actuale, Municipiul Alba Iulia, în calitate de consumator eligibil de energie electrică şi gaze naturale, poate achiziţiona de pe piaţa liberă, la preţuri mai mici faţă de cele oferite de furnizorii impliciţi.

Pentru a continua colaborarea cu Bursa de Mărfuri, se propune încheierea unui nou contract.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax