Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia scoate la licitaţie încă două tonete mobile pentru suveniruri şi informare turişti, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

piata cetatii oameni Primăria Alba Iulia organizează licitaţie pentru închirierea a încă două tonete la care vor fi comercializate suveniruri şi care vor fi puncte mobile de informare turistică, în Cetatea Alba Carolina. Preţil de ponire al licitaţiei este de 6 lei/mp/zi.

De asemenea, sunt în pregătire şi licitaţiile pentru celelalte şase tonete, ale căror contracte de închiriere expiră în vara acestui an.

Proiectul care se referă la închirierea prin licitaţie publică a unor terenuri situate în Cetatea Alba Carolina – zona interioară, în vederea desfăşurării de activităţi de punct de informare mobil şi punct de vânzare suveniruri, realizate cu două tonete mobile, intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 25 februarie.

Potrivit documentaţiei, contractele de închiriere se vor încheia în perioada sezonului estival 2016, dar nu mai târziu de 31 octombrie 2016. În anii următori, procedura de licitaţie va fi reluată în prima parte a fiecărui an, pentru perioada 1 aprilie – 31 octombrie.

Preţul de pornire al licitaţiei publice este de 6 lei/mp/zi. Tonetele sunt mobile, „fără a staţiona pe spaţiul public”, se mai arată în documentaţia de proiect.

Vezi şi Infopointuri turistice în Cetatea Alba Carolina. Servicii cu ghizi autorizaţi şi comercializare de suveniruri, prin două tonete mobile

Activităţile de informare presupun distribuirea de materiale informative pentru turişti (pliante, broşuri), informarea turiştilor privind obiectivele de interes turistic şi evenimentele din Cetatea Alba Carolina, promovarea infrstructurii turistice locale şi servicii specifice ghidului de turism (ghidaj), realizate numai de ghizi autorizaţi, contra cost.

În ceea ce priveşte comercializarea de suveniruri, acestea pot fi magneţi, tablouri, fotografii, cărţi poştale, triouri, steguleţe, căni, şepci, hărţi şi alte asemenea, cu condiţia să aibă tematică promovarea Cetăţi Alba Carolina, a municipiului Alba Iulia şi a judeţului Alba.

Este interzisă staţionarea în vederea prestării activităţilor comerciale, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp: pe spaţiile verzi, în Piaţa Cetăţii, în faţa Muzeului şi Sălii Unirii, în faţa catedralelor, pe arealul porţilor Cetăţii, pe podurile de lemn destinate circulaţiei pietonale, pe podul de acces în cetate, auto şi pietonal, dinspre latura de vest, pe traseul dintre Poarta a II-a şi Poarta a III-a – zona Obelisc, pe trotuarele a căror lăţime este mai mică de 2 metri, pe pistele de biciclete, în parcări, pe zonele destinate circulaţiei auto.

În afara programului de funcţionare, toneta va fi mutata de pe domeniul public alocat comercializării, într-un spaţiu închis în afara spaţiului public, prin grija comerciantului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax