Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia solicită CNADNR amenajarea intersecţiei străzii Mărăşeşti cu şoseaua de centură a oraşului, pentru creşterea siguranţei rutiere

Publicat

Creşterea siguranţei de circulaţie în zona intersecţiei dintre strada Mărăşeşti şi şoseaua de centură a oraşului Alba Iulia este motivul pentru care Primăria va solicita CNADNR, administratorul tronsonului, să amenajeze sens giratoriu sau benzi rezonatoare în zonă. Reamintim că în intersecţia respectivă s-au produs mai multe accidente rutiere grave, soldate cu victime, iar cetăţenii au sesizat această situaţie administraţiei locale.

Vă prezentăm integral precizările reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia:

“În urma mai multor sesizări primite de către administraţia locală, care vizează intersecţia străzii Mărăşeşti cu şoseaua ocolitoare, dorim să facem anumite precizări pentru a lămuri aspecte ce ţin de administrarea respectivului tronson de drum.

Prin HG nr 1196 din 6.09.2006 – Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a preluat sectorul de drum local (centura ocolitoare) din domeniul public al municipiului Alba Iulia, aflat în administrarea Consiliul Local şi l-a incadrat în categoria de drum naţional pe o lungime de 7,831 km. Prin protocolul încheiat, s-au stabilit noi limite de administrare, respectivul tronson fiind gestionat de la data menţionată de către CNADNR.

Conform normativelor în vigoare, responsabilitatea intervenţiilor într-o intersecţie revine administratorului de categorie superioară, în speţă CNADNR.

Pentru a creşte gradul de siguranţă în zona respectivă, Primăria Alba Iulia a montat din proprie iniţiativă două elemente de iluminat cu panouri solare şi acumulatori. În această perioadă ne vom adresa CNADNR printr-o adresă în care vom solicita amenajarea unei giraţii sau amplasarea unor elemente suplimentare de creştere a siguranţei traficului (benzi rezonatoare). Vom solicita ca această situaţie să fie tratată cu celeritate şi în mod obiectiv, pentru a se reduce dificultăţile de tranzitare în zona respectivă.”

Luni dimineaţa, şoferii care au circulat în zonă au observat alte două maşini avariate în urma unui accident pe şoseaua de centură. Este vorba despre un Opel şi un Fiat Punto, ambele înmatriculate în Alba. Reprezentanţii IPJ Alba nu aveau date despre incident, fiind vorba, cel mai probabil, despre o tamponare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Atia

    luni, 09.09.2013 at 14:42

    Zilnic trec pe acolo in drum spre casa si sunt zile in care se formeaza cozi foarte mari de masini, ramanem blocati pe calea ferata, la intersectie nu ai vizibilitate, tirurile si masinile vin cu o viteza foarte mare si daca nu esti pe faza poti sa fi accidentat mortal. E o chestiune de timp pana se va produce o tragedie, iar atunci va fi prea tarziu…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax