Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia vrea să înceapă în acest an construcţia bazei de agrement, lângă Bazinul Olimpic. Peste 300.000 lei, din bugetul local

Publicat

bazine exterioare baza agrement alba iulia După trei ani de la prezentarea proiectului, Baza de agrement din spatele Bazinului Olimpic ar putea prinde contur, în 2017. Lucrarea este bugetată, cu aproximativ 300.000 de lei, ceea ce ar însemna cheltuieli pentru licitaţie şi începerea intervenţiilor în teren. Totodată, circulaţia în zona de agrement ar urma să fie eficientizată, prin modernizarea unei străzi din apropiere.

Valoarea totală a proiectului, aşa cum apare în bugetul pe anul 2017 aprobat vineri de consilierii locali, este de 24.685.090 lei, iar cheltuielile aferente acestui an sunt de 335.000 lei.

Pentru construirea bazei de agrement, Primăria Alba Iulia a cumpărat în urmă cu câţiva ani un teren de 4000 mp, în completarea celui de 8000 mp deţinut deja în zonă, astfel încât, la momentul finalizării proiectului, complexul sportiv şi de agrement se va întinde pe mai mult de 12.000 mp şi va fi amenajat inclusiv cu locuri de parcare, alei şi căi de acces.

Investiţia pentru cumpărarea terenului a fost de aproximativ 200.000 de euro.

Valoarea inițială a proiectului a fost estimată la 6,7 milioane lei, însă, după elaborarea proiectului zonei de agrement, cifra s-a schimbat.

Proiectarea a fost făcută de Transilvania Construct, încă din 2014. De atunci, au mai fost discuții privind modificarea locației pentru baza de agreement, fiind luată în considerare, la un moment dat, și zona de pe Dealul Mamut. Acum, s-a revenit la varianta iniţială.

Prezentarea bazei sportive cuprinde trei bazine de înot (bazin înot, bazin relaxare, bazin topogan) loc de joacă pentru copii, terasă și punct alimentar tip fast food, teren sportiv multifuncțional.

Vezi şi VIDEO: Cum va arăta BAZA de AGREMENT de lângă Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Spaţii de relaxare, piscine, teren de sport

În plus, pentru eficientizarea circulaţiei, atât în zona bazinului olimpic, cât şi în cartierul Miceşti din apropiere, se va moderniza calea de acces existentă, cu ieşire spre Bulevardul Republicii.

Citeşte şi STRĂZILE din Alba Iulia care vor fi modernizate în 2017. Planurile Primăriei şi lucrări de 2 milioane euro, bugetate

Reamintim că varianta amenajării unei baze de agrement moderne în zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia a fost aleasă de administraţia locală după închiderea celei de la Schit, pentru care s-a ales altă destinaţie, cea de complex cu spaţii verzi şi de relaxare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax