Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Blaj: Opt străzi din cartierul Hula şi din Tiur, modernizate şi reabilitate complet, cu o investiţie de 2,1 milioane lei. Unde vor mai fi lucrări

Publicat

reabilitare strazi Blaj 1 Primăria Municipiului Blaj a anunţat încheierea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a opt străzi din cartierul Hula, respectiv din localitatea componentă Tiur. Valoarea totală a investiţiei a fost de 2,1 milioane lei (fără TVA), iar recepţia finală va avea loc la sfârşitul lunii august. Alte două loturi de străzi se află în procedură de licitaţie, lucrările urmând să demareze anul viitor.

Străzile modernizate sunt Inochentie Micu Clain, Horea şi Cloşca, din cartierul Hula, respectiv cinci străzi din localitatea componentă Tiur.

Lucrările, care au început vara trecută, au durat aproximativ un an, la finalul acestora locuitorii de pe străzile respective devenind beneficiarii unei infrastructuri complete. Practic, la sistemul rutier lucrările au constat în turnarea straturilor de balast şi piatră, peste care au fost adăugate două straturi de asfalt. De asemenea, au fost construite rigole şi podeţe la fiecare intrare în curţi şi proprietăţi, iar pe trotuare au fost montate dale.

Concret, în cifre, investiţia contabilizează 3,5 kilometri de drum asfaltat, 3 kilometri de rigole betonate, 700 metri liniari de rigole prefabricate şi 2.500 mp de pavaje. Valoarea totală a lucrărilor este de 2,1 milioane lei (fără TVA), acestea fiind executate din bugetul propriu al municipiului Blaj. Recepţia lucrării va fi făcută la finalul lunii august.

reabilitare strazi Blaj 2 Lucrările de modernizare vor continua pentru că infrastructura rutieră este foarte importantă. Noi avem pregătiţi, pentru fiecare an, câte un lot de străzi care vor fi reabilitate, acestea fiind stabilite în funcţie de vechimea intervenţiilor efectuate pe arterele respective„, afirmă Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj.

Un al doilea lot de străzi ce urmează a fi reabilitate şi modernizate se află în acest moment în procedura de licitaţie. Este vorba de 23 de străzi: două străzi în Blaj (Aurel Vlaicu şi Fabricii 2), cinci străzi în Tiur, zece străzi în Petrisat, o stradă în Mănărade şi cinci străzi în Spătac. Toate acestea vor beneficia de infrastructură rutieră nouă, rigole, podeţe la intrarea în curţi, trotuare cu dale, pe modelul primului lot de străzi recent reabilitat, iar lucrările vor începe anul viitor.

Investiţia se ridică la aproximativ 4,5 milioane de lei şi va fi efectuată din fonduri proprii, dar şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Prin acest program, municipiul Blaj va primi, în total, 8.720.009,28 lei, pentru două proiecte de modernizare: 4.406.702,28 lei pentru modernizarea şi reabilitarea podului peste Târnava Mare, între strada Mitropolit Ioan Vancea şi strada Pacii, şi 4.313.307 lei pentru reabilitare şi modernizare drumuri publice în interiorul municipiului Blaj (strazi în arealul urban al municipiului Blaj), etapa a II-a.

Al treilea lot de străzi care se află în procedură de licitaţie vizează reabilitarea completă a străzilor Plopilor, Petofi Şandor, Gheorghe Magheru, Horea 2 şi a altor două strazi din Tiur. Investiţia se ridică la peste 4,3 milioane de lei, va fi finanţată din bugetul local, iar lucrările vor începe anul viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax