Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Sebeş, EXECUTATĂ SILIT de o firmă de construcţii. Datorii de peste un milion de lei pentru lucrări la baza sportivă din Parcul Arini

Publicat

primaria sebes 2 Primăria Sebeş este executată silit. Pe baza unei sentinţe judecătoreşti, a fost solicitată poprirea conturilor administraţiei locale pentru suma de peste un milion de lei, aferentă contravalorii unor lucrări executate de firma Nichi Ardeal Construct, acum în insolvenţă. Este vorba despre investiţia de la baza sportivă din Parcul Arini.

Într-o adresă (detalii foto) înregistrată la Primăria Sebeş din 10 octombrie, executorul judecătoresc Aron Benteu cere, pe baza sentinţei definitive a Tribunalului Alba, poprirea conturilor Primăriei Sebeş de la trezorerie, pentru suma de 1.266.518,77 lei, reprezentând contravaloarea construcţiilor realizate, plus cheltuieli de judecată şi executare.

Este vorba despre investiţia de la baza sportivă din Parcul Arini, începută din 2007.

adresa executor primaria sebes nichi ardeal construct “Constată că reclamanta reconvenţională are calitatea de constructor de bună credinţă pentru lucrări în valoare de 1.247.067,49 lei şi obligă pârâtul reconvenţional la plata acestei sume. Instituie în favoarea reclamantului reconvenţional dreptul de retenţie până la achitarea acestei sume şi dispune eliberarea terenului în discuţie de celelalte construcţii”, se arată în minuta deciziei de la Tribunalul Alba, în procesul dintre Nichi Ardeal Construct şi Consiliul Local Sebeş. De asemenea, instante a constatat nulitatea contractului de asociere în participaţiune între cele două entităţi.

Firma a solicitat, în procesul respectiv, să restituie terenurile preluate, iar Municipiul Sebeş să plătească acesteia preţul de circulaţie al construcţiilor edificate pe terenul ce face obiectul contractului.

Acum doi ani, solicitările au fost motivate în contextul “relaţiilor conflictuale apărute între fostul primar Liviu Mugurel Sârbu şi administratorul firmei”, omul de afaceri Nicolae Matei. Acesta din urmă a declarat pentru Alba24 că intenţionează să ceară în instanţă „să răspundă în solidar cei care se fac vinovaţi” pentru situaţia privind investiţia din Parcul Arini.

Neînţelegerile pe marginea investiţiei de la baza sportivă

Obiectul procesului şi solicitările firmei au fost prezentate şi în şedinţe de la Consiliul Local Sebeş, acum doi ani.

Vezi şi Firma „Nichi Ardeal Construct” solicită încetarea contractului cu CL Sebeş pentru baza sportivă din Parcul Arini și cere banii investiţi

baza sportiva arini sebes “Prin Hotărârea nr. 410/27.09.2006, Consiliul Local al Municipiului Sebeş a aprobat asocierea în participaţiune a Municipiului Sebeş cu Nichi Ardeal Construct SRL în vederea realizării în comun a unei baze sportive-recreative în Parcul Arini – Sebeş, pentru locuitorii municipiului.

La Articolul 2 din hotărâre s-a prevăzut că forma contractului de asociere în participaţiune va forma obiectul unei alte hotărâri a consiliului local, după întocmirea şi aprobarea documentaţiei de parcelare a suprafeţei de teren ce va fi pusă la dispoziţie în vederea realizării obiectivului propus şi după notarea parcelării în cartea funciară.” Ulterior, CL Sebeş a adoptat HCL 193/27.07.2007, prin care s-a aprobat încheierea contractului pentru realizarea bazei sportive pe următoarele terenuri:

– teren de 3.293 mp, reprezentând parc public, cu destinaţie desfăşurare sporturi extreme

– teren de 1.143 mp, reprezentând parc public, cu destinaţie amplasare filigorii

– teren de 550 mp, reprezentând parc public, cu destinaţie parc joacă copii

– teren de 8.585 mp, reprezentând păşune – rât, cu destinaţie amenajare şi exploatare teren fotbal.

adresa trezorerie nichi ardeal construct Cele două hotărâri au fost avizate de legalitate de secretarul municipiului Sebeş, iar Instituţia Prefectului Alba a solicitat CL să modifice contractul cu menţionarea la art. 4 a persoanelor care au dreptul de a folosi baza sportiv-recreativă de luni până vineri sau ce beneficii implică pentru municipiul Sebeş dreptul de a folosi această bază în intervalul amintit. La 1 octombrie 2007, s-a încheiat un proces verbal prin care s-a făcut menţiunea că “Beneficiază de luni până vineri următoarele persoane, de la ora 8.00 – 14.00, unităţile preşcolare (grădiniţe), unităţile primare, gimnaziale şi liceale de pe raza administrativ teritorială a municipiului Sebeş”. Aceasta a fost trecută într-o hotărâre de CL adoptată în 3 octombrie 2007, în care se preciza în plus că “beneficiarii pot organiza activităţi cu caracter sportiv, în mod excepţional şi în timpul săptămânii, precum şi sâmbăta şi duminica, cu înştiinţarea prealabilă şi acordul reprezentanţilor asociaţilor”. Hotărârea a primit avizul de legalitate din partea Prefecturii.

În 16 august 2007, CL Sebeş a predate firmei terenurile cu care Municipiul Sebeş a intrat în asociere, iar societatea a realizat investiţiile, în termenul prevăzut de 3 ani.

În 5 octombrie 2007, CL Sebeş a aprobat planul urbanistic de detaliu pentru obiectivul “Arini Sebeş, spaţii alimentaţie publică, cazare, agreement, sport şi anexele acestora, terenuri de sport”.

“Deoarece pentru realizarea bazei sportive-recreative suprafaţa de teren de 13.571 mp, predată (…) nu era suficientă, reprezentantul firmei a solicitat CL extinderea cu 1.000 mp a suprafeţei de teren”, iar fostul primar Liviu Mugurel Sârbu a iniţiat proiectul de HCL nr. 131/31 martie 2009 ce a fost aprobat. S-a decis încheierea unui act adiţional în care să se menţioneze că terenul va fi exploatat în comun, pentru realizarea unei clădiri cu destinaţia sală de billiard şi tenis de masă, precum şi căsuţe din lemn, potrivit HCL 401/2008.

Asocierea Consiliului Local Sebeş cu firma “Nichi Ardeal Construct” SRL Sebeş a fost subiect de discuţii aprinse încă din momentul deciziei, în 2006 de colaborare pentru amenajarea bazei sportive în Parcul Arini. O firmă de consultanţă angajată de primărie în 2008 preciza că CL şi-a depăşit competenţele legale când a decis asocierea în participaţiune cu firma privată. Potrivit raportului consultanţilor, dacă în cererea depusă de societate în atenţia Primăriei se solicitau 8.500 mp, la final s-au atribuit 13.471 mp, “fără justificare cu privire la majorarea suprafeţei“. Au mai fost evidenţiate neconformităţi privind destinaţia terenului, gândită iniţial ca o bază sportivă şi de agrement, popicărie, teren de joacă pentru copii şi scenă de spectacole, pentru ca în octombrie 2007 CL Sebeş să aprobe teren tenis, duşuri, vestiare, saună, sala masaj, sala gimnastică, fitness, teren minifotbal şi bar.

La acel moment, omul de afaceri Nicolae Matei preciza că „la şedinţa de consiliu în care s-a citit acest raport a mai existat un raport de audit din care rezultă că asocierea a fost legală “. La rândul său, primarul Alexandru Dăncilă, pe atunci consilier local amintea că s-a acordat aviz de legalitate din partea serviciilor primăriei şi că în CL s-a discutat fiecare articol şi toate au fost considerate legale.

Material în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. viorica

    marți, 27.10.2015 at 14:28

    Corect

  2. cornel

    joi, 29.10.2015 at 06:47

    Niste incompetenti cei de la primaria Sebes impreuna cu tot serviciul tehnic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax