Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeș își face un website în valoare de 34.000 de lei. Direct la firma unui membru al echipei din campania electorală a primarului

Publicat

dorin nistor Primăria Sebeș a atribuit contractul de refacere a siteului web, firmei unui apropiat al primarului Dorin Nistor, fost membru al Comitetului Local Executiv al PNL, adus de la Forța Civică. Este vorba despre firma SC ADA ONLINE SRL, aparținându-i lui Iulian Ghișoiu, care va încasa 34.000 de lei (aproximativ 7400 de euro). Achiziția s-a făcut prin cumpărare directă, la suma maximă pe care o prevăzuse primăria pentru acest lucru. Surse din PNL spun că Iulian Ghișoiu s-a ocupat de partea de comunicare online și social media a campaniei electorale a lui Nistor.  

O primă încercare de achiziție directă a acestui serviciu a fost anulată de primărie din cauza caietului de sarcini care ar fi generat un ”număr foarte mare de solicitări de clarificare”. Potrivit reprezentanților Primăriei Sebeș, anularea primei proceduri de achiziție a fost necesară pentru că răspunsurile pe care ar fi fost obligați să le dea la solicitările de clarificări ”ar fi schimbat substanțial conținutul” caietului de sarcini.

Potrivit documentelor de achiziție, primăria dorește o pltaformă web ”cu conținut dinamic”, optimizat pentru dispozitivele mobile, cu design personalizat și original ”care să respecte ultimele tendințe în design”. De asemenea, primăria vrea ”optimizare pentru motoarele de căutare, update săptămânal pentru combaterea riscurilor de securitate, backup săptămânal al fișierelor siteului și a bazelor de date, transmiterea mesajelor din site printr-un formular d econtact și conectarea site-ului cu pagina de facebook, mentenanță și web-hosting”. În plus, siteul trebuie să suporte fișiere pdf, să aibă „user și parolă care să permită crearea și modificarea paginilor”. Deși limbajul pare complicat, în realitate descrierea tehnică duce cu gândul spre un site foarte simplu și foarte ușor de realizat.

Pentru această investiție online, primăria avea prevăzut 34.000 de lei, exact suma pe care a cerut-o SC ADA ONLINE SRL Sebeș.

Potrivit portalului juridico-financiar termene.ro, numele proprietarului societății ADA ONLINE SRL Sebeș, Iulian Ghișoiu, se leagă și de o altă firmă: TargetWeb Avertising SRL, în prezent fără activitate. Pe siteul ”TargetWeb”, la contact, apare ADA ONLINE SRL și același nume, Iulian Ghișoiu, semn că ”ADA” a moștenit ”Target”. ”TargetWeb” a fost o agenție specializată în furnizarea de servicii de promovare online, marketing și optimizare, relativ cunoscută în piața locală de profil.

Siteul primăriei a mai fost modernizat în 2015, de către Exomax Tech SRL, tot printr-o achiziție directă, în valoare de 3352 de lei și 2016, de către I-Tom Solutions SRL, care a facturat primăriei 1600 de lei.

dorin nistor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. lucrul bine facut

    sâmbătă, 24.06.2017 at 16:31

    Daca sebesenii tot au votat pnl + pdl= fostul partid provenit din psd, adica partiduletzul lui basila, acum trebuie sa suporte afaceristii de doi lei din Alba Iulia, ca tot de acolo face naveta si cel pe care l-au ales fara sa se gandeasca !

  2. Espinosa

    sâmbătă, 24.06.2017 at 22:12

    Mda…!

    Flori multe, gazon, site web pe bani multi dati cui trebuie, sediu primarie renovat despre care nu s-a scos o vorbulita in campanie.

    Pare ca ne indreptam spre o concluzie: dl. Dorin e un cam ”afacerist”. Intre ghilimele evident pentru ca onorabilu primar n-a avut vreo firma a sa ci a facut ”afaceri” pe banii altora a celor pe care-i doare-n cot de ce se face cu banii lor. In orice caz pare ca ii merge mintea la cheltuieli aiurea, nu gluma.

    Nu stiu ce se mai aude cu capodopera pe care o prezentasera pe la zilele orasului… imnul. S-a platit au ba? Tot catre cine trebuie…

    De alte lucruri de importanta majora pentru oras n-am prea auzit. Un asfalt pe ici pe colo si folclor despre proiecte si bani europeni.

  3. asfaltul

    duminică, 25.06.2017 at 08:09

    Dar oare despre banii cheltuiti pe asfaltari aiurea – ca cea de la iesirea din Lancram unde chiar nu era nevoie, sau de pe Mircea cel Mare unde camioane de mare tonaj trec imediat dupa turnare stricind ,astfel ,,lucrul bine facut,, si reteaua de gaze – nu se intreaba nimeni ? In Lancram, acolo unde capacele de canal sunt calcate de rotile dreapta, de toate masinile si asfaltul este deja distrus, nu s-a atins nimeni sa il repare, pt ca lucrarea este greu de executat. Cine o fi semnat procesele verbale de receptie al lucrarii de canalizare din Lancram, in calitate de beneficiar al lucrarii, chiar daca prostia a fost executata cu bani europeni ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax