Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Stremţ: Investiţii de un milion de lei din bugetul local. În mai, se finalizează lucrările la căminul cultural şi vor fi asfaltaţi 14 kilometri de drum

Publicat

traian popa, primar stremt Comuna Stremţ are în plan investiţii de 1.000.000 lei, fără cofinanţare europeană. Se continuă lucrările de asfaltare a străzilor din localităţile Stremţ şi Geoagiu, circa 14 kilometri de drum. În luna mai va fi terminată reparaţia capitală la căminul cultural, un proiect de 150.000 de lei. În acest an, primarul Traian Popa vrea să finalizeze amenajarea unui pod pietonal în zona lacului din comună şi realizarea PUG-ului, pentru care a primit oferte de la firme din judeţ, dar şi din Cluj şi Bucureşti.

„Toate drumurile din Stremţ şi Geoagiu care au fost afectate de introducerea apei şi canalizării vor fi asfaltate. Am început deja lucrarea. Valoarea de contract la modernizări străzi este de 1,5 milioane de euro, din care am cheltuit până acum aproximativ 100.000 de euro. Lucrările vrem să le demarăm cât mai repede în perioada următoare. Firma care se ocupă de modernizare drumuri este Newamport SRL”, a spus primarul comunei Stremţ.

Traian Popa a precizat că se continuă alimentarea cu apă în satul Geomal, lucrări care se ridică la 300.000 de euro. Firma care se ocupă de acest obiectiv este SC Instalatorul SA.

În ce priveşte reparaţii la imobile din domeniul public din Stremţ, edilul a spus că sunt demarate lucrări la şcoli şi căminul cultural din comună.

„La Căminul Cultural Stremţ am început reparaţia capitală. Lucrarea este undeva la 150.000 de lei, iar la şcoli aproape de 100.000 de lei. La majoritatea şcolilor vom începe după terminarea anului şcolar. la Căminul Cultural în luna mai sperăm să fie finalizate lucrările”, a adăugat primarul din Stremţ.

Traian Popa spune că oamenii se întorc la vechile obiceiuri de la sat, de a organiza nunţi la căminul cultural, iar pentru asta s-a decis alocarea a 30.000 de lei pentru achiziţionarea unui frigider, aragaz industrial cu şase ochiuri şi o ladă frigorifică. Imobilul are autorizaţie sanitar veterinară, iar mobilierul şi vesela sunt noi.

O lucrare de „suflet” a primarului este şi amenajarea de rigole în satul Stremţ de-a lungul DJ 750C. Proiectul are o valoare de 400.000 de lei, iar în luna mai se doreşte începerea lucrărilor la amenajarea rigolelor.

„Anul acest vrem să finalizăm încă două lucrări mari. Este vorba despre Planul Urbanistic General, deja am primit trei oferte. Lucrarea este mare ca valoare, undeva la 160.000 de lei. În zona lacului din Stremţ, vrem să amenajăm un pod pietonal de 7,5 tone cu două benzi şi trotuare. Valoare lucrărilor este de 170.000 lei”, a spus Traian Popa.

În final primarul a precizat că de comun acord cu toţi consilierii locali au hotărât să facă o surpriză cetăţenilor, respectiv în fostul dispensar din Stremţ va fi amenajată expoziţia etnografică. Clădirea îşi va păstra arhitectura, iar lucrările vor fi realizate din material lemnos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vali

    joi, 19.02.2015 at 18:15

    Grijă mare la microfoane! Spor la ” investiții ”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax