Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarii din Alba sunt ceva mai săraci în declaraţiile de avere

Publicat

Viata de primar nu este întotdeauna ușoară, mai ales pentru faptul că problemele administrative nu se sfârșesc niciodată, însă funcția publică asigură, pe lângă un statut respectat, și un confort material. Edilii de orașe se pot plânge de multe lucruri, mai puțin că sunt săraci.

Cum și-au administrat averile primarii din Alba în ultimii trei ani? Cât și-au crescut averile sau câte datorii și-au strâns la bănci? Cu ce mașini se plimbă? Alba24.ro vă pune aceste informații la dispoziție.

Mircea Hava, Primăria Alba Iulia
Pe hârtie, averea primarului municipiului Alba Iulia nu este ieșită din comun. Conform declarației de avere, primarul Mircea Hava are două case cumpărate în oraș și își plimbă familia cu un Volkswagen Passat, fabricat în 2005. Primarul are și ceva teren pe lângă cele două case, unde mai cultivă câteva legume, mai mult pentru relaxare şi pentru gustul desăvârșit al legumelor de grădină.

Edilul nu are contractate credite bancare, însă are două depozite la BCR care fac pui, unul deschis în 1996, care astăzi a ajuns la valoarea de 70.350,24  lei, iar altul deschis în 2002, valoarea banilor economisiți fiind de 7.032,32 lei.

Se pare că primarul se descurcă destul de bine cu indemnizația de funcționar, chiar dacă aceasta a scăzut de la 50.601 lei/an, cât era în 2008, la 39.412 lei, conform ultimei declarații făcute la începutul anului 2010. Asta înseamnă că venitul primarului s-a redus cu aproximativ 1.000 de lei, lunar.
Vezi declarațiile de avere ale primarului Mircea Hava pentru anul 2008 și din 2009

Mihai Horațiu Josan, Primăria Aiud

Este om de bloc. Declarația de avere arată că a cumpărat împreună cu familia un apartament în Aiud, în anul 1997. Primarul nu mai deține alte proprietăți.

Se pare că și acesta este adeptul autoturismelor Volkswagen. Are un Golf fabricat în 2003. Totuși, primarul din Aiud nu s-a putut ţine departe de creditele bancare. Acesta trebuie să returneze băncii, până în 2011, suma de 33.500 lei. Primarul are și ceva economii. Are un cont curent deschis în 2004,  sold ce avea o valoare de 21.000 lei la începutul anului 2009, crescând la 26.000 lei, până în 2010.

Mihai Horațiu Josan deține și două fonduri de investiții, care au crescut în ultimii doi ani, unul  de 6.800 lei, la ING și un fond de investiții de 4.000 de euro la Alianz Ţiriac.
Venitul anual încasat de primarul din Aiud a fost de 45.927 lei, în urmă cu doi ani; indemnizația a scăzut în 2009, fiind de 39.410 lei.
Vezi declarațiile de avere ale primarului Mihai Horațiu Josan pentru anul 2008 și 2009.

Iacob Dorin Cornel Mateica, Primăria Teiuş
Este cu desăvârşire un om bogat în imobiliare. Acesta deţine peste 150 de mii de metri pătraţi de teren arabil, păşune şi intravilan, o mare parte dobândit prin moştenire. Primarul din Teiuş a moştenit şi o casă, în anul 2008, ce se întinde pe o suprafaţă de 239 de metri pătraţi.

Edilul şef stă bine la capitolul moştenire. Potrivit declaraţiei de avere, a primit, pentru impresionantele terenuri, două tractoare, pentru care și-a achiziționat, din banii proprii, un cultivator şi un disc agricol. La BCR are de achitat un credit în valoare de 28.000 lei până în anul 2015, iar, la capitolul economii, pare că nu stă prea bine.

Conform declaraţiei de avere din iulie 2009, indemnizaţia anuală a primarului Mateica se cifra la 40.899 lei. Suma s-a mai redus puțin în acest an, odată cu măsurile de austeritate impuse de guvern.

Ioan Călin Andreş, Primăria Câmpeni
Cea mai recentă declaraţie de avere, depusă de primarul din Câmpeni, pe site-ul Primăriei datează din 2008. Trebuie să precizăm că site-ul Primăriei Câmpeni nu este actualizat, ceea ce nu este o noutate în rândul administraţiilor locale din Apuseni.

Pe acea vreme, edilul nu deţinea casă sau terenuri în proprietate. Singurele bunuri menţionate în declaraţie este autoturismul Seat, cu anul de fabricaţie 2007 şi un motociclu, vechi din anul 1998.

În 2007, primarul şi-a făcut două credite la BCR, unul în valoare de 4.600 euro şi altul de 33.300 lei, pentru care trebuie să plătească până în 2017.

Gheorghe Bora, Primăria Baia de Arieş
Este un primar modern, prin faptul că deţine un apartament, cumpărat în 2004, în Alba Iulia şi, nu cum ne-am fi aşteptat, o casă în vârf de munte, la Baia de Arieş.
În declaratia de avere, completată în iulie 2009, acesta preciza că deţine un autoturism Dacia, fabricat în anul 1998. Primarul nu are nici credite, nici economii la bănci. Venitul anual încasat, menţionat în ultima declaraţie de avere, este de 32.775 lei.

Augustin Iosif Drăguţ, Primăria Ocna Mureş
În declaraţia de avere se menţionează că deţine un teren moştenit şi deţine un apartament dobândit prin cumpărare, în anul 1991, la Ocna Mureş. Primarul Drăguţ avea, conform declaraţiei redactate în aprilie 2008, un autoturism „bătrân”, marca Ford. Primarul din Ocna Mureş are deschise mai multe conturi bancare, unde a depozitat bani. Edilul nu a trecut nici un venit la rubrica venituri anuale şi, cumulat cu lipsa declaraţiei de avere pe 2010, lasă loc semnelor de întrebare privind transparenţa acestuia.

Rămâneți pe Alba24.ro, revenim cu alte declarații de avere ale primarilor de orașe din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax