Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarii şi preşedinţii de CJ scapă de incompatibilităţile de la asociaţiile pentru servicii de utilităţi publice. Decizie definitivă la Camera Deputaţilor

Publicat

deputati

Camera DeputatilorCamera Deputaţilor a respins miercuri cererea de reexaminare a legii serviciilor comunitare de utilităţi publice, fiind for decizional în acest caz. Prin urmare, primarii şi preşedinţii de consilii judeţene au dreptul să fie reprezentanţi în adunările generale ale asociaţiilor cu activitate în serviciile de utilităţi publice.

Deiciza a fost luată cu 224 voturi pentru, 88 abţineri şi 3 împotrivă.

Reamintim că legea a fost iniţial adoptată anul trecut, însă preşedintele de atunci, Traian Băsescu, a retrimis-o la Parlament, pentru reexaminare. Acum, au rămas în vigoare prevederile prin care primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene li se acordă calitatea de reprezentanţi ai comunelor, ai oraşelor, respectiv municipiilor şi judeţelor în adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, având ca obiect de activitate serviciile de utilităţi publice.

De asemenea, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene îşi pot delega, prin dispoziţie, calitatea de reprezentant în adunarea generală a asociaţiei.

În cererea de reexaminare se motiva că “Agenţia Naţională de Integritate nu ar mai putea constata incompatibilitatea primarilor sau a preşedinţilor consiliilor judeţene care vor face parte din organele de conducere ale acestor asociaţii” şi se solicita că se impune menţinere incompatibilităţii în aceste situaţii, pentru a se evita suprapunerea intereselor colectivităţilor locale cu cele personale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. zombi liberal

    joi, 07.05.2015 at 10:06

    dar nevestele de primari pot face parte din conducerea unitatilor de utilitate publica aflate in subordinea primarului?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax