Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarii, viceprimarii și șefii CJ Alba pot aștepta liniștiți bătrânețea. Ce pensii speciale vor avea Hava, Dumitrel, Atanasiu și alți aleși locali

Publicat

dumitrel

hava dumitrelÎn timp ce majoritatea românilor își fac griji cu privire la pensiile pe care le vor avea la bătrânețe și încearcă să pună bani „la ciorap” pentru zile mai bune, aleșii locali nu își vor face astfel de griji. Proiectul privind acordarea indemizațiilor speciale, aprobat de guvern, le va băga în buzunar suficient cât să trăiască liniștiți, chiar și în străinătate. De exemplu, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, va avea, pe lângă pensia care i se cuvine, o indemnizație lunară de 4.519 lei.

„Moș Senat” a venit cu un cadou gras și le-a adus aleșilor locali zile liniștile și conturi pline la bătrânețe.

Legea  potrivit căreia primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşdinţii Consiliilor Judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, le va aduce bani frumoși aleșilor locali.

Cuantumul indemnizaţiior pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

Dacă legea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, primarii și restul oamenilor aleși de popor sau de partid vor duce o viață destul de liniștită.

De exemplu, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, care ocupă scaunul de primar încă din 1996, va avea, pe lângă pensia normală care i se cuvine în urma anilor de muncă, și o indemnizație de 4.519 lei. Cu acești bani va putea sta liniștit, să își crească nepoții.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, are două mandate și va avea o „pensie specială” de 3031 lei, asta dacă nu va nu va câștiga un nou mandat pentru că atunci indemnizația lui va fi cât a lui Mircea Hava.

Adrian Teban are trei mandate ca primar al orașului Cugir și va avea o indemnizație de 3.877 de lei.

Nici viceprimarii nu se vor putea plânge de pensii mici la bătrânețe. De exemplu, Paul Voicu, viceprimarul cu 5 mandate de la Alba Iulia va avea o indemnizație de 3.912 de lei.

Totuși, există aleși locali care o vor duce mai bine decât cei din fruntea primăriilor. Ei sunt oamenii din fruntea Consiliilor Județene.

De exemplu, Ion Dumitrel va avea, dacă prinde și al treilea mandat complet, o indemnizație de 5.238 de lei.

Vicepreședintele CJ, Alin Cucui are deja bifate două mandate și o indemnizație garantată, pentru cei opt ani, de 3.138 de lei.

Celălalt vicepreședinte, Florin Roman, care a declarat în repetate rânduri ca nu își dorește această indemnizație, ar putea primi, pentru singurul său mandat, suma de 1569 de lei.

Să nu uităm că legea care le aduce indemnizații speciale aleșilor locali vine la câteva zile de când parlamentarii și-au asigurat zilele de bătrânețe, cu pensii speciale. Astfel, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Cel mai longeviv parlamentar din Alba este actualul senator Alexandru Pereș (PNL) care din anul 2000 a ocupat pe rând funcția de deputat (2 mandate) și cea de senator, astfel că va avea o pensie specială de aproximativ 4.600 de lei. Trei mandate are și deputatul PNL, Dan Simedru care va beneficia de aceeași sumă.

Teodor Atanasiu (PNL) are un mandat de senator și unul de deputat, până în prezent, și va putea avea o pensie de 3.100 de lei. Două mandate are și deputatul PSD, Căin Potor, dar și deputatul MP, Clement Negruț.

Câte un mandat au deputații Ioan Dîrzu (PSD) și Cornel Comșa (Independent), iar pensiile lor speciale ar fi de aproximativ 1.550 lei, asta în cazul în care nu vor mai prinde un nou loc în parlament.

primari

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax