Connect with us
Publicitate

POLITICA

Primarul Aiudului şi vicepreşedintele CJ Alba se contrazic pe subiectul drumurilor din judeţ

Publicat

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Bumb acuză administraţia locală a municipiului Aiud de dezinteres faţă de oraş şi locuitorii acestuia. Sorin Bumb se leagă de faptul că Mihai Horaţiu Josan se află la cel de-al treilea mandat de primar al Aiudului, dar că nici până în prezent acesta nu a reuşit să facă nimic pentru atragerea de fonduri europene. În replică, primarul Aiudului, Horaţiu Josan, spune că nu agreează duelurile politice sterile şi minciunile.

„Din cauză că domnia sa s-a repezit să pară interesant în presă şi, deci, în ochii cetăţenilor alegători, minţind şi acuzându-mă că aş fi pierdut intenţionat finanţarea pentru reabilitarea DC 10 care face legătura între Aiud şi localităţile Ciumbrud, Păgida, Gîmbaş, mă văd nevoit să îi atrag atenţia, tot public, să lase politicianismul ieftin şi să pună osul la treabă, pentru că nu este plătit să aiureze, ci să rezolve, conform atribuţiilor pe care probabil le are la Consiliul Judeţean, problemele locuitorilor judeţului”, declară acesta.

Edilul afirmă că program naţional de reabilitare a 10.000 de kilometri de drumuri în mediul rural este frumos, „mai ales că nu implică nicio responsabilitate pentru viitorii foşti guvernanţi PDL, întrucât el se desfăşoară prin credit furnizor şi va fi realizat prin intermediul unor firme care vor fi plătite pentru lucrările aferente începând din 2014, an în care Boc, Udrea, Băsescu & Company vor fi istorie”.

„De acest program şi de posibilitatea accesării acestuia, unii dintre noi, adică cei care nu facem parte din PDL, am aflat abia în luna decembrie. Am organizat rapid achiziţia publică pentru realizarea studiului de fezabilitate, iar proiectantul declarat câştigător a lucrat pe documentaţie inclusiv de Crăciun şi de Anul Nou, pentru că trebuia să ne încadrăm într-un termen limită foarte scurt. În 18 ianuarie, am organizat şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia, prin HCL 5/2011, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru primul tronson al DC 10,  respectiv tronsonul Aiud-Gîmbaş, şi pe care l-am şi predat la CJ Alba, în sensul transmiterii sale la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru includerea în programul naţional. Prin HCL 55/23 februarie 2011, au fost aprobate studiile de fezabilitate pentru tronsonul II al DC 10, Gîmbaş-Păgida, şi tronsonul III, Păgida-Ciumbrud, documente care au urmat acelaşi traseu.

Am realizat şi proiectele tehnice aferente, conform discuţiilor pe care le-am avut cu onor domnul Sorin Bumb, şi cum întrunirea comisiei ministeriale de analiză a proiectelor depuse a avut loc abia în 16 martie, era timp mai mult decât suficient pentru ca documentaţia pentru DC 10 să ajungă la Bucureşti. Ce credeţi că a făcut Consiliul Judeţean Alba? A trimis doar documentaţia pentru primul tronson şi a mai avut şi tupeul să spună că de fapt nu e nevoie de proiecte tehnice, întrucât acestea urmează să fie realizate de către firmele care vor executa lucrările”, a precizat primarul Josan.

Primăria Aiud a cheltuit din bugetul local aproape 50.000 lei pentru realizarea unor proiecte tehnice, cerute iniţial, care dintr-o dată nu mai sunt necesare.

„Ieri, l-am căutat personal pe preşedintele Ion Dumitrel, care nu ştiu cât se ocupă de programul lansat de Ministerul Dezvoltării şi Turismului. Nici nu mă interesează de altfel ce şi cât face, eu i-am cerut să trimită urgent la Bucureşti documentaţia pentru tronsoanele II şi III, pentru că peste prostiile exprimate prin declaraţii de presă pot trece. În urma discuţiei astfel avute, preşedintele Ion Dumitrel a promis că va regla situaţia şi că va trimite documentaţia la Bucureşti, iar eu sper, în numele cetăţenilor pe care îi reprezint, că se va ţine de cuvânt”, spune edilul şef.

Acesta a ţinut să mai precizeze că în zona Aiud sunt în derulare mai multe programe pentru introducerea apei potabile şi canalizării, cele mai multe dintre proiecte fiind realizate cu banii contribuabililor şi nu banii PDL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sorin

    marți, 22.03.2011 at 17:24

    Cel mai slab primar din judet. Aiudul arata mai rau decat o comuna. Inainte de 89 era mai frumos decat Blajul, iar acum faceti voi comparatie. Daca asa arogant si lipsit de respect e in presa ma intreb cum e cu cetatenii. Vorba romaneasca: Prostul daca nu-i fudul nu-i prost destul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax