Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Arieşeni, Vasile Marin Jurj, a câştigat procesul cu ANI. N-a apucat bine să se bucure, după două zile l-a lovit ghinionul

Publicat

jurj vasile arieseni Primarul comunei Arieşeni, Vasile Marin Jurj, a câştigat definitiv, săptămâna trecută, procesul în care era acuzat de conflict de interese, după ce Agenția Națională de Integritate constatase că, în calitate de edil, a achiziţionat servicii de cazare de la pensiunea administrată de tatăl său. Nu a apucat bine să se bucure de decizia din instanţă, ce-i permite să-şi păstreze funcţia, că, doar două zile mai târziu, pensiunea a fost distrusă într-un incendiu.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a fost înregistrat, pe fond, în aprilie, la Judecătoria Cîmpeni. În 24 noiembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a dat decizia definitivă. A păstrat hotărârea Judecătoriei Câmpeni, care l-a achitat pe primar în acest caz.

Minuta soluţiei de la Curtea de Apel Alba Iulia, din 24 noiembrie: “Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni împotriva sentinţei penale nr. 123/2016 pronunţată de Judecătoria Cîmpeni în dosar nr. 339/203/2016. Desfiinţează sentinţa penală atacată, sub aspectul laturii penale, privind obligarea inculpatului J. V. M. la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, şi, procedând la o nouă judecată, în aceste limite: În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi la judecata în prima instanţă rămân în sarcina acestuia. Menţine celelalte dispoziţii din sentinţa penală atacată. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 24.11.2016.”

Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchet, Marin Jurj, în exercitarea atribuţiilor sale de primar la Primăria Comunei Arieşeni şi ordonator de credite la această autoritate publică, în mod repetat, în perioada 2 aprilie 2009 – 2 octombrie 2013, a achiziţionat diverse bunuri şi servicii (cazare) de la SC Vilidom SRL, firmă care îi are ca asociaţi pe părinţii acestuia şi este administrată de tatăl primarului. Societatea Vilidom SRL deţine pensiunea ”La Vasile” din comuna Arieşeni şi îşi are sediul social la domiciliul primarului Marin Jurj. Părinţii primarului sunt cei care apar în documentele oficiale

”Din probele administrate în cauză rezultă că în perioada 2009 – 2013, Primăria Comunei Arieşeni a efectuat un număr de zece achiziţii (produse şi servicii cazare) în sumă de 38.234,80 lei prin procedeul achiziţiei directe”, precizau reprezentanţii Parchetului, la începutul acestui an.

Judecătoria Cîmpeni a reţinut că ”date fiind împrejurările săvârşirii infracţiunii, modul şi mijloacele săvârşirii, precum şi scopul urmărit, fapta săvârşită de inculpat nu prezintă un pericol social de natură să atragă aplicarea unei sancţiuni penale”. Judecătorul a avut în vedere ”persoana şi conduita inculpatului care a recunoscut faptele săvârşite, a arătat motivaţia pe care a avut-o la momentul săvârşirii acestora şi a regretat faptul că nu a fost mai atent pentru preîntâmpinarea unor astfel de situaţii” şi a constatat că ”nu s-a înregistrat săvârşirea nici unui prejudiciu şi prin urmare nici constituirea de parte civilă”. Prin urmare, primarul Marin Jurj a fost achitat pentru conflict de interese, fiind sancţionat cu o amendă administrativă de 1.000 de lei. Decizia Judecătoriei a fost menţinută la Curtea de Apel.

pensiunea la vasile distrusa incendiuLa două zile de la pronunţarea deciziei în dosar, pensiunea a fost distrusă într-un incendiu. Situată în centrul comunei Arieșeni, lângă DN 75, în suprafață de aproximativ 450 mp, pensiunea a ars complet. De asemenea, incendiul, produs în noaptea de 26/27 noiembrie, a distrus două anexe, una aparținătoare pensiunii și o altă anexă a unui vecin. Pagubele sunt de sute de mii de euro.

Vezi şi FOTO – UPDATE: Pensiunea primarului din Arieșeni, DISTRUSĂ în urma unui incendiu. Pompierii au luptat cu focul mai bine de 12 ore

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax