Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul Mircea Hava, candidatul PDL Alba la Europarlamentare, pe locul 9 pe listă: „Nu plec. Vreau să ridicăm procentul partidului”

Publicat

Preşedintele PDL Alba, primarul Mircea Hava, este candidatul din județul Alba pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Acesta va ocupa locul 9 în ordinea candidaturilor, după cum a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la sediul organizaţiei din Alba Iulia. Primarul a declarat că nu își dorește să plece la Bruxelles ci vrea să crească procentul partidului.

Potrivit lui Mircea Hava,PDL mizează pe un procent de 20% la nivel național, iar în județul Alba la peste 40%, ceea ce înseamnă că primele 6-7 locuri de pe liste vor fi eligibile. În urma unei convenții în partid, s-a stabilit că pe următoarele locuri să candideze primarii PDL ai municipiilor reședință de județ, pentru a-i motiva pe oameni să vină la vot și a crește rezultatele partidului.

Listele finale cu candidații la alegerile europarlamentare vor fi depuse duminică. Deocamdată, lista arată în felul următor:

1. Theodor Stolojan

2. Monica Macovei

3. Traian Ungureanu

4. Marian-Jean Marinescu

5. Candidatul Regiunii Nord-Vest (stabilit cel mai probabil de Emil Boc)

6. Oreste Onofrei

7. Dragoș David (Brașov)

8. Iustin Cionca (Arad)

9. Mircea Hava

10. Gheorghe Falcă

11. Dorin Florea (primarul orașului Târgu Mureș)

12. George Scripcaru (Brașov)

„Dacă voiam să devin europarlamentar, puteam să fiu pe orice loc super-eligibil. Dar nu vreau să plec. Am treabă aici și sunt în stare să o duc. Dacă voi ieși europarlamentar, îl voi lăsa pe următorul. Știu toate avantajele pe care le are un europarlamentar, dar nu mă duc. Cred că voi putea motiva albaiulienii să vină la vot arătând ce a însemnat Europa pentru noi”, a declarat primarul Mircea Hava în conferința de presă a PDL Alba.

După rezultatele alegerilor locale din iunie 2012, organizației județene a PDL Alba i-ar fi revenit dreptul la un candidat pe loc eligibil la europarlamentare, potrivit declarațiilor președintelui PDL Vasile Blaga, prezent la Alba Iulia la Conferința Județeană a PDL Alba, în 23 noiembrie 2013.

Cele trei propuneri ale PDL Alba anunţate iniţial pentru alegerile europarlamentare din luna mai erau Radu Roşianu, preşedintele PDL Cugir, Dorin Nistor, consilier local PDL la Sebeş şi Sorin Bumb, administratorul judeţului Alba.

PDL Alba și-a propus un scor de peste 40% la europarlamentare, astfel că numele primarului Mircea Hava pe liste, ca reprezentant al celei mai puternice organizaţii din Regiunea Centru ar putea fi o strategie pentru a convinge cetăţenii să voteze.

În acest an, în data de 25 mai, în România și în celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene vor avea loc alegeri pentru a-i desemna pe cei 766 de deputați ai Parlamentului European.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Aron

    sâmbătă, 22.03.2014 at 07:30

    Eu voi vota Mircea Diaconu.
    Nu pot vota listele propuse de nici un partid.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax