|

Primarul Mircea Hava: „Lucrările la Bazinul Olimpic sunt peste 80% gata. Avem promisiuni din partea Guvernului USL că se va finanța”

Lucrările la Bazinul Olimpic sunt într-un stadiu de realizare de peste 80%, iar Guvernul USL a promis că va acorda finanțare pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare. Aceasta este declarația primarului Mircea Hava, prezent în platoul Alba24.ro la talk show-ul „Testul de Sinceritate”, alături de jurnalistul Dan Lungu. 

Cu toate că lucrările nu arată mari progrese, primarul Mircea Hava a explicat că obiectivul avansează încet-încet. Instalația de încălzire este „aproape OK”, iar în prezent se pregătește achiziția sistemului de monitorizare video și acces. Totodată, edilul a precizat că se așteaptă rectificarea bugetară de la Guvern:

„Suntem în pregătire de achiziție la instalația de monitorizare a bazinului și a accesului. Accesul se va face ori pe bază de cartelă, ori pe ceasul electronic. Instalația de căldură este aproape OK. Dacă v-am spus acest lucru, înseamnă că ne grăbim. Am avut o discuție cu domnul Dumitrel și am stabilit că dacă nu găsim altă soluție, va trebui să vedem de unde tăiem, pentru a da drumul la Bazinul Olimpic. N-au fost bani, s-au tăiat. Acum avem toate promisiunile din partea Guvernului USL că se va finanța. Dar pe promisiuni nimeni nu-mi va da nicio semnătură”, a declarat primarul Mircea Hava.

Cât despre tergiversările și împotmolirile lucrărilor de reabilitare a Bazinului Olimpic, primarul spune că unul dintre motive ar fi „bâzâiala politică”, o „jucărie politică”, care a dus la faptul că municipiul a fost nevoit să aloce 4 miliarde de lei vechi din bugetul local, în loc de 1 miliard, pentru Bazin, făcând aluzie la un document  emis de Compania Națională de Asigurări în 2009, prezentat de Florin Roman, prin care se arăta că primăriei îi revine obligația de a cofinanța lucrările.

„Timpul le va lămuri pe toate. Ne vom da seama că totul a fost o bâzâială politică și cineva a vrut să ia o bucată și să și-o pună pe umeri ca galoane. N-a reușit pentru că nu așa se lucrează. N-am făcut altceva decât să ne încurcăm. În loc să plătim un miliard, am plătit patru miliarde. Acum așteptăm rectificarea bugetară de la Guvern, care va fi la începutul lunii iunie. Bazinul Olimpic nu este în proprietatea noastră, la fel ca autostrada. Nu dau vina pe Guvern că nu a avut bani, dar era foarte simplu să ne spună că nu are bani. Și așa, puteam în iunie să facem baie, dar nu s-a dorit lucrul acesta, ci s-a încercat o chestiune de jucărie politică și iată unde am ajuns. Albaiulianul așteaptă încă să facă baie”, a conchis Hava.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=212024avatar Publicat de pe 25 iunie 2013 şi actualizat pe 29 iunie 2013.
Publicat în ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT, Testul de Sinceritate.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

4 comentarii pentru “Primarul Mircea Hava: „Lucrările la Bazinul Olimpic sunt peste 80% gata. Avem promisiuni din partea Guvernului USL că se va finanța””

  1. speranta moare ultima, ce sa mai zicem… doamne ajuta sa mai prindem si noi bazinul asta in viata noastra de oameni obisnuiti, care nu avem bani de statiuni si piscine scumpe…

  2. Sunt curios ce tarrife se vor pune

  3. Dupa modul cum discuta Hava se pare (s-au mi se pare) ca problema bazinului iar este in parohia municipiului. Pai atunci de ce Roman a facut atata valva, cu catva timp in urma, ca el ar fi rezolvat terminarea bazinului si a mai dat si termene. Laudaros parsiv !

  4. Si totusi cand se deschide bazinul acesta?

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI