Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Primii pași în familie”. Proiect iniţiat de Spitalul Județean de Urgență Alba pentru spaţiu de consiliere dedicat părinţilor şi bebeluşilor. Cum poţi vota

Publicat

maternitate1Spitalul Județean de Urgență Alba pregăteşte un spațiu destinat părinților și bebelușilor. Este vorba despre un proiect ce va primi finanţare, astfel încât este nevoie de cât mai multe voturi din partea celor care doresc să se alăture acestei inițiative.

Spitalul își propune să ofere un serviciu integrat, care nu se adresează numai mamei, ci și proaspătului tată, prin crearea unui mediu cald, deschis și prietenos în care să poată interacționa cu nou-născutul. În acest spațiu părinții pot beneficia de consiliere personalizată și de demonstrații în ceea ce priveste primul contact, alăptarea, prima baie, schimbatul scutecului și alte informații necesare familiei, transmit reprezentanţii spitalului.

Primi pași în familie oferă servicii complemetare membrilor comunității locale prin implicarea personalului medical în oferirea de informări şi demonstraţii clare, în mod unitar, elimină astfel surse disparate/contradictorii- internet, reviste de profil, – iar pe de altă parte se reduc exponențial efectele asociate lipsei de informație (depresie post-partum, alergii, angorjarea sânilor, mastite, refuzul sânului, eritemul fesier). Pe termen lung, acest serviciu va influența și fenomenul creșterii natalitatii, scrie în proiect.

„Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia derulează deja o campanie de susținere a alăptării pentru mame, iar acest spațiu la care să aibă acces și tăticii, ar fi ideal pentru informarea întregii familii și pentru a face deosebite primele momente ale familiei alături de bebeluș. De aceea, îi rog pe toți cei care consideră că merită să sprijine tânăra familie, să acorde votul lor acestui proiect”, a declarat managerul Spitaluli Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă.

Datele complete despre acest proiect le puteți găsi AICI.

În Spitalul Județean de Urgență Alba se înregistrează aproximativ 1.300 de nașteri anual. Prin acest proiect, peste 1.000 de familii din județul Alba  ar putea beneficia de un spațiu în care să se bucure de prima întâlnire cu copilul.

Potrivit regulamentului, pentru a sprijini această iniţiativă şi a vă exprima votul, trebuie să vă înregistrați pe site-ul concursului de selecţie a proiectelor. Urmăriți pași următori pentru a vota AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax