Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Principele Nicolae ajunge la Alba Iulia, pe bicicletă. Participă la o campanie pentru promovarea lecturii în rândul copiilor

Publicat

ASR-Principele-Nicolae-al-Romanie-529x361 Principele Nicolae al României ajunge la Alba Iulia sâmbătă, într-un turneu al României pe care-l parcurge pe bicicletă, pentru a promova lectura în rândul copiilor din zonele defavorizate. Iniţiativa prevede înfiinţarea unor cluburi de lectură în cadrul cărora copiii să poată descoperi modul creative şi imaginative de gândire, transmite chiar Alteţa Sa.

Proiectul se numeşte „Cărțile copilăriei pe bicicletă” şi presupune parcurgerea a 1000 de kilometri în 9 zile, în aprilie 2015, pe bicicletă, de la Sighetu Marmaţiei la Constanţa. Traseul include şi oraşul Alba Iulia, în data de 25 aprilie.

(P)  Haine sport pentru ciclism și drumeții pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri : Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

„Asociaţia Curtea Veche își propune promovarea lecturii în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani din zonele defavorizate ale României unde ne propunem înființarea unor cluburi de lectură în cadrul cărora copiii să poată descoperi modul creativ și imaginativ de gândire.

Atât proiectul, cât și cauza în sine, îmi sunt foarte dragi. Este foarte important ca cei din jur să conștientizeze importanța lecturii, mai ales pentru că fiecare părinte se va confrunta cu el pe măsura ce tehnologia se dezvolta și apetitul celor mici pentru citit poate sa scada.

Nu numai ca ducem o lupta impotriva tehnologizarii, dar in Romania exista comunitati unde copiii nu au avut niciodata ocazia sa isi poata achizitiona o carte. 53,3% dintre romani au probleme de alfabetizare si, prin urmare, scopul „Cartile copilariei pe bicicleta” este sa obtinem sustinerea necesara pentru a putea implementa proiectul la nivel naţional.

Educaţia este o investiţie in viitor, iar prin intermediul donaţiilor şi a cluburilor de lectură dorim să creştem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le şansa pe care fiecare dintre ei o merita.”, a declarat Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României despre implicarea în proiectul „Cărțile copilăriei pe bicicletă”.

Asociaţia Curtea Veche se află sub patronajul Principelui Nicolae.

Alături de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, în acest turneu se va afla şi campionul național Alex Ciocan și cicliști pasionați din mediul de business, pentru a promova cititul și sportul, dar și pentru a strânge fondurile necesare unor donații de carte și înființări de cluburi de lectură „Cărțile copilăriei” în mediile defavorizate.

Vor traversa 13 județe în care vor fi organizate evenimente speciale cu ajutorul comunității locale: Sighetu Marmației, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța.

Turneul se desfăşoară în perioada 23 aprilie – 3 mai 2015. AICI, traseul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax