Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Principesa Margareta şi Principele Radu şi-au reînnoit jurămintele de căsătorie. Ceremonie la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Publicat

Principesa MoștenitoIMG_9310are Margareta și Principele Radu au primit binecuvântarea cununiei lor și pe pământ românesc, sâmbătă, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în cadrul unei ceremonii speciale, dedicată aniversării a 20 de ani de la căsătorie. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, după care a avut loc un dineu oficial.

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au primit încă o pereche de verighete, numite simbolic ”Verighetele Veşniciei”, în cadrul ceremoniei religioase oficiată la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia. Ceremonia religioasă a fost oficiată cu uşile Catedralei închise, la ea participând întocmai ca acum 20 de ani membri ai familiei, prieteni, colegi şi colaboratori apropiaţi, iar oamenii veniţi au putut să asculte slujba din curte.

După douăzeci de ani de la căsătoria Altețelor Lor Regale, care a avut loc departe de țară, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au dorit să aibă o slujbă de binecuvântare a cununiei lor pe pământ românesc. La invitația Înalt Preasfinției Sale Arhiepiscopul Irineu, ceremonia religioasă a avut loc la Catedrala Încoronării, locul unde au fost încoronaţi Regele Ferdinand şi Regina Maria, în 15 octombrie 1922, în calitate de suverani ai României Mari.

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au fost primiţi cu aplauze la intrarea în curtea Catedralei de oameni de toate vârstele, iar mulţi i-au fotografiat şi filmat. Un grup de fetiţe, care nu au avut o poziţie favorabilă să-i fotografieze, au cerut celorlalţi mai norocoşi imaginile.

În 21 septembrie 2016 s-au împlinit 20 de ani de la căsătoria Alteţelor Lor Regale, care a avut loc la Lausanne, în Elveţia, la Catedrala Ortodoxă din oraş. Slujba a fost oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Mitropolitul Damaskinos al Elveţiei, secondat de părintele Alexandru Iossifidis, parohul catedralei, şi de părintele Adrian Diaconu, titularul parohiei româneşti din Lausanne. Serviciul divin a fost rostit în limbile română, latină, greacă şi engleză.

La eveniment au participat zeci de membri ai Familiilor Regale europene, alături de prieteni ai mirelui şi miresei. După tradiţia ortodoxă regală, naşii de cununie ai Alteţelor Lor Regale au fost Regele Mihai I al României şi Regele Constantin al II-lea al elenilor. Nunta nu a putut avea loc în România, fiindcă la acea dată Majestăţii Sale Regelui Mihai nu-i era permisă venirea în ţară, potrivit site-ului romaniaregala.ro.

Ultimele cununii regale care s-au au avut loc în țara noastră au fost cea a Principelui Moștenitor George al Greciei cu Principesa Elisabeta a României, în anul 1921, la Catedrala Mitropolitană din București, și cea a Principesei Ileana cu Arhiducele Anton al Austriei, în anul 1931, la Castelul Peleș. Cu caracter privat, la 11 septembrie 2013 a avut loc cununia religioasă a Principesei Elena a României cu dl Alexander Phillips Nixon, în Catedrala Încoronării de la Alba Iulia.

Foto, sursa: romaniaregala.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax