Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prinţul Charles a acceptat propunerea primarului din Alba Iulia de a deveni „Prinţ de Transilvania”. Vicele Pleșa: „Astăzi a venit răspunsul că acceptă”

Publicat

6293-charles-s.jpg Moştenitorul Coroanei Britanice, Prinţul Charles,  va accepta titlul onorific oferit de primarul de Alba Iulia de a deveni „Prinţ de Transilvania”. Cu aceeaşi ocazie, edilul Mircea Hava i-a trimis Alteţei Sale Regale şi invitaţia de a vizita oraşul.

Autorităţiile locale din Alba Iulia susţin faptul că i-au făcut Prinţului Charles invitaţia de a vizita oraşul, dar şi de a primi titlul onorific de „Prinţ de Transilvania” în urmă cu ceva timp, mai ales că Alteţa Sa are şi câteva proprietăţi în zonă. Ieri, a venit şi răspunsul din partea Prinţului care a spus cu acceptă acest titlu onorific, scrie digi.ro.

Deocamdată nu se ştie când va merge în vizită prinţul la Alba Iulia, dar administraţia locală speră ca acest lucru să se întâmple anul acesta, atunci când vor avea loc evenimentele dedicate „Zilelor Oraşului Alba-Iulia”.

„Administraţia locală i-a făcut Prinţului Charles o invitaţie cu ceva timp în urmă să viziteze Alba Iulia şi să-i oferim titlul onorific de ”Prinţ de Transilvania”, el având proprietăţi aici. Astăzi (nr. marți) a venit răspunsul că acceptă. Nu ştiu când se va întâmpla, dar probabil în acest an, posibil la Zilele Oraşului Alba Iulia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Pleşa, viceprimarul din Alba Iulia.

Şi presa din Marea Britanie a scris despre acest titlu oferit Prinţului de Wales, care ar fi aşteptat ani buni să fie rege, însă acum va primi titulatura de „Prinţ al Transilvaniei”.
Prinţul Charles deţine în zonă, două case vechi de 400 de ani şi potrivit presei engleze este „vrăjit” de mediul rural din Transilvania.

Reacțiile din presă națională la această informație nu au întârziat să apară.

Marele istoric și politician român Dinu Giurescu, membru titular al Academiei Române, îi neagă titlul de Prinț al Transilvaniei propus Prințului Charles, spunând că „noi nu avem această distincție în momentul de față. Distincția onorifică a statului român nu o avem”.

CITEȘTE ȘI:  Ofertă horror pentru prințul Charles, de la Împăratul Cetății: urmaș al lui Dracula și prinț al întunericului birocratic

Giurescu a mai comentat, pentru DC News, că Mircea Hava, primarul orașului Alba Iulia, trebuie să justifice el această propunere sau numire, întrucât acesta nu poate oferi un astfel de titlu. „Primarul nu are această calitate. Și dacă vrea mai multe detalii, să se adreseze președintelui Academiei Române, care este și transilvănean și directorul Institutului de Istorie din Cluj.

Iar în trecut, nu era Prinț de Transilvania, ci Voievod sau Duce de Transilvania, lucru care a fost desființat în momentul în care Transilvania a fost considerată de unguri ca parte alcătuitoare a Regatului Ungariei renăscut la 1867, până în momentul în care ungurii s-au declarat stat alcătuitor al dualismului austro-ungar. În momentul în care statul ungar s-a refăcut, în cadrul dualismului, el n-a mai recunoscut aceste titluri și privilegii”.

sursa: digi24, mediaxaf

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dorinteodor

    joi, 13.04.2017 at 01:41

    Printul Charles este binevenit in Cetatea Alba Carolina si va primi acest titlu onorific oferit de primarie. ce are asta cu ce hondranesc astia de la bucuresti?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax