Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Probleme cu sistemul cardului de sănătate. NU funcționează de marți dimineața. Precizări de la CNAS

Publicat

card sanatate Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat marți dimineața că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este indisponibilă în toată țara, începând cu ora 8.30, din cauza „unor probleme de comunicații”. Casa transmite că „furnizorii pot opera în aplicațiile proprii serviciile prestate în modul „offline”, iar în momentul remedierii problemelor apărute se poate reîncepe transmiterea online a datelor de raportare”.

UPDATE: Problemele apărute marți dimineață la conectarea platformei informatice a sistemului de asigurări de sănătate (PIAS) au fost remediate la ora 12,30, a precizat Casa Națională de Asigurări de Sănătate. CNAS precizează că furnizorii de servicii medicale care au operat offline în aplicațiile proprii serviciile prestate au la dispoziție 72 de ore pentru a le urca în sistem online.

„Astăzi 3.11.2015 începand cu ora 8:30 platforma informatică PIAS este indisponibilă datorită unor probleme de comunicații.

Furnizorii pot opera în aplicațiile proprii serviciile prestate în modul „offline” iar în momentul remedierii problemelor aparute se poate reincepe transmiterea online a datelor de raportare.

CNAS va anunță pe site-ul propriu și pe toate mijloacele de comunicare momentul în care se vor remedia problemele”,arată CNAS.

Nu este pentru prima dată când CNAS anunță că sistemul nu funcționează. Vineri, 18 septembrie 2015, CNAS anunta că „începând cu ora 6.55, la sistemul de card – CEAS a aparut o defecțiune. Echipa de suport lucreaza la remedierea acestei defectiuni”.

Până la remediere, CNAS recomandă furnizorilor de servicii medicale introducerea cardului în cititor și tastarea PIN-ul de către asigurat, sistemul IT find pregatit să păstreze amprenta de timp și numărul de card folosit. De la momentul repunerii în funcțiune a sistemului CEAS, care va fi anunțat de CNAS, serviciile efectuate și operate în aplicatie de furnizori vor trebui încarcate Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) în limita a 72 de ore.

După numai un weekend, sistemul cardului național de sănătate a încetat din nou să funcționeze luni, 21 septembrie, începând cu ora 16.30, după ce „la sistemul de  card – CEAS s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică în locația unde este amplasată Autoritatea de Certificare, potrivit unui anunț făcut de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care sublinia ca „echipa de suport lucrează la remedierea acestei defecţiuni”.

surse: cnas.ro, hotnews,ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax