Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Procurorul general, Augustin Lazăr: Prejudiciile aduse de inculpaţi au crescut de 5 ori, în ultimii 5 ani. Măsuri asigurătorii de 12 miliarde lei

Publicat

augustin lazar

augustin lazar Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că prejudiciile produse de inculpaţi au crescut de la două miliarde de lei în 2011 la zece miliarde de lei în 2015, iar valoarea măsurilor asigurătorii a crescut de la un miliard la 12 miliarde de lei, precizând că justiţia nu poate fi completă fără recuperarea bunurilor obţinute din infracţiuni.

„Ministerul Public acordă prioritate recuperării bunurilor şi valorilor rezultate din infracţiuni. Analizând datele statistice ale Ministerului Public, incluzând DNA şi DIICOT, se observă o creştere importantă a totalurilor prejudiciilor produse de inculpaţii trimişi în judecată, cât şi a valorilor măsurilor asigurătorii dispuse de procurori. În 2011, totalul prejudiciilor produse de inculpaţi a fost de două miliarde de lei, în 2015, această valoare a fost de zece miliarde de lei. Valorile măsurilor asigurătorii dispuse de procurori a crescut de la un miliard în 2011 la 12 miliarde în 2015”, a spus procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a mai precizat că justiţia nu poate fi considerată completă fără recuperarea prejudiciilor.

„Măsuri asigurătorii se iau în multe cazuri, dar dimensiunea managementului este esenţială, şi asta se regăseşte în atribuţiile noii instituţii, ANABI. Este de observat preocuparea mondială pentru dezvoltarea unui cadru normativ în acest domeniu”, a mai spus procurorul general al României.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax