Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Producătorul medicamentului Fervex a retras produsul de pe piaţă

Publicat

În urma descoperirii unei bacterii, producătorul medicamentului Fervex a decis retragerea imediată a acestuia din farmacii. Este vorba despre o miclofloră atipică, identificată în conţinutul pliculeţelor. 

Potrivit informațiilor producătorului francez, medicamentul a fost retras din toate farmaciile din lume în care se comercializa. Fervex este indicat în tratamentul simptomatic al răcelilor comune, rinitelor alergice si vasomotorii, stărilor gripale (pentru ameliorarea strănutului, secreției nazale apoase, inflamației mucoaselor nazala si sinusală, febrei, durerilor de cap și musculare).

Producătorul medicamentului, compania Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, respectiv Fervex cu aromă de zmeură, pentru care a cerut retragerea de pe piaţă, ca măsură de precauţie. Ulterior, Agenţia Europeană a Medicamentului a hotărât retragerea de la comercializare a tuturor formelor de Fervex granule pentru adulţi şi copii, nu numai a celor cu aromă de zmeură.

Citeşte mai multe pe SĂNĂTATE.ALBA24.RO

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. haiducu

    miercuri, 05.06.2013 at 12:21

    este vorba de o bacterie care se gaseste in loturile actuale, sau ea era prezenta si in loturile precedente?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax