Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Profesori universitari din Slovacia, Portugalia şi Marea Britanie, la UAB, la evenimentul „Engleza economică – o poartă către secolul 21”

Publicat

Joi, 19 ianuarie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc un eveniment internaţional dedicat comunicării în limba engleză în mediul de afaceri. Intitulat „Business English – Gateway to the 21st Century” (Engleza economică – o poartă către secolul 21), la acesta participă colaboratori instituţionali ai Centrului de Cercetare şi Inovare în Educaţia Lingvistică – CIEL, Facultatea de Istorie şi Filologie.

Printre cei invitaţi la eveniment se află prof. Zdenka Gadusova (Universitatea “Constantin Filozoful” din Nitra, Slovacia – Master în Limba engleză pentru comunicarea profesională), prof. Alcina Sousa (Universitatea din Madeira, Portugalia – Centrul de Competenţe în Arte şi Ştiinţe Umaniste – Program de licenţă în Limba engleză şi Ştiinţe Economice), dr. Svetlana Kurtes (Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie – School of Languages and Area Studies – SLAS).

La eveniment a participat şi o reprezentantă a mediului de afaceri local, Amalia Baciu-Sarmeş, manager „Axa Porcelaine” din Alba Iulia, care a abordat tema comunicării în contextul profesional. Aceasta le-a oferit celor prezenţi o incursiune în mediul de business, împărtăşindu-le momente din experienţa personală, cu accentul pus pe pasiune şi responsabilitate.

Absolvenţii programului de masterat interdisciplinar de profesionalizare „Limbă şi Comunicare în Administrarea Afacerilor” (în limba engleză) al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, înfiinţat în anul 2008 în cadrul Facultăţii de Istorie şi Filologie au vorbit despre efectele academice, profesionale şi personale pe care le-a avut acest program în vieţile lor şi au prezentat,  într-un filmuleţ realizat ad-hoc, momente din perioada respectivă.

Studenţii şi cadrele didactice de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia beneficiază de schimburi de formare şi de predare şi participă la manifestări ştiinţifice comune, pe baza unor acorduri bilaterale instituţionale cu Universitatea “Constantin Filozoful” din Nitra şi Universitatea din Madeira, în cadrul Programului european Învăţarea pe tot parcursul vieţii – LLP Erasmus. De asemenea, cu instituţia din Marea Britanie există un acord în curs de perfectare.

Nu în ultimul rând, participanţii la eveniment au asistat la o prezentare şi lansare de cărţi de engleză economică şi de specialitate în limba engleză, printre care şi volume apărute la Editura Aeternitas a Universităţii „1 Decembrie 1918”. Este vorba despre „Dictionary of Business Collocations: With Romanian translation and practice section”, de Teodora Popescu şi Mariana Toma, publicat în decembrie 2009, la editura Aeternitas, „Business English Tests”, de Teodora Popescu şi Crina Herţeg, publict în mai 2010, la editura Aeternitas, „We’re in Business! – Part 1”, de Teodora Popescu, publicat în decembrie 2011, la editura Aeternitas, volume prezentate de lect. univ. dr. Alexandra Jacobsen de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, precum şi volumul „Cross-Disciplinary Approaches to the English Language: Theory and Practice”, editat de Teodora Popescu, Rodica Pioariu şi Crina Herţeg şi publicat în decembrie 2011 la editura Cambridge Scholars Publishing, Marea Britanie, prezentat de conf. univ. dr. Rodica Pioariu, de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax