Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii care au susținut doctoratul după 2010, penalizați la salariu. Cadrele didactice vor să se adreseze la CEDO

Publicat

profesori Cadrele didactice care și-au susținut doctoratul după 2010 nu primesc sporul de 15% la leafă, de care beneficiază colegii lor, care l-au obținut înainte de această dată. Sindicaliștii spun că se vor adresa CEDO.

Sute de profesori care și-au obținut doctoratele după 1 ianuarie 2010 sunt în situația de a nu beneficia de un spor salarial de 15%, de care se bucură colegii lor care au obținut acest titlu academic înainte de această dată. Și aceasta pentru că, potrivit Legii 330 privind salarizarea unitară, toate veniturile din decembrie 2009 au devenit punct de referință în stabilirea salariilor în 2010. Astfel, s-a creat o discriminare, în sensul că toți cei care au beneficiat de sporuri au avut un anume salariu de bază, în timp ce pentru restul doctorilor salariul de bază este mai mic, neincluzând în calcul sporul de 15%.

Profesorii aflați în această situație consideră că li s-a făcut o mare nedreptate. „Articolul de lege care stabilește eliminarea acestui spor lovește exact în cadrele didactice performante din învățământul preuniversitar. Doctori în specialitate nu găsești pe toate drumurile, orice s-ar spune”, susține Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret.

Acțiunile în instanță declanșate până acum de sindicate pentru a elimina această discriminare salarială n-au avut niciun succes. „Curtea Constituțională a decis că articolul incriminat de noi este constituțional. Însă avem la Vâlcea o decizie definitivă favorabilă a Curții de Apel și pe baza acesteia vom merge la CEDO”, a afirmat liderul de sindicat. Soluția ar fi o modificare a legii pentru a nu perpetua la infinit acest tratament diferențiat, mai spun reprezentanții profesorilor.

sursa: evz.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax