Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au fost afişate rezultatele finale ale examenului de Definitivat, după contestații

Publicat

Profesorii care au susținut Examenul Național de Definitivat, săptămâna trecută au aflat joi rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor. Inițial, acestea ar fi trebuit să fie afișate până la ora 14.00, însă pe site-ul edu.ro au putut fi consultate de la ora 17.30. Dintre cele 111 cadre didactice care au dat proba scrisă a examenului, 17 au contestat rezultatul obținut. Examenul a fost susținut de profesorii titulari sau suplinitori calificați, cu doi ani de experiență în învățământ. Pentru a promova, aceștia au trebuit să obțină minimum nota 7.

UPDATE, Ora 17.35: Rezultatele au fost afişate pe site-ul edu.ro. Vezi aici notele finale din Alba. Potrivit reprezentanţilor IŞJ Alba, după recorectarea lucrărilor contestate, este valabilă noua notă în condiţiile în care diferenţa este mai mare de 0,5 puncte, cu excepţia celor cuprinse între 6.50 – 7.00 şi 9,50 – 10.

UPDATE, ora 16.30: Notele finale, după contestații, nu au sosit de la București. Reprezentanții IȘJ Alba ne-au transmis că rezultatele vor ajunge în cursul zile de joi și vor fi afișate pe site-ul Inspectoratului, pe pagina de internet a examenului de Definitivat și la centrul de examinare (Colegiul Național HCC din Alba Iulia).

UPDATE, ora 15.00: Rezultatele finale nu au fost afișate încă. Reprezentanții IȘJ Alba așteaptă în continuare comunicatul din partea Ministerului Educației.

Din județul Alba, 111 profesori au susținut proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ. Dintre aceștia, 75 au promovat (67,5%), iar 36 de candidați nu au reușit să obțină nota minimă de trecere, 7. 17 profesori au contestat rezultatele obținute la examen. Vedeți AICI rezultatele obținute de profesori înainte de contestații.

Proba scrisă a cuprins trei subiecte: de disciplina de specialitate, de metodica predării acesteia  şi de pedagogie şcolară sau preşcolară. Se acordă 10 puncte din oficiu şi câte 30 de puncte pentru rezolvarea fiecărui subiect. Nota minimă de promovare este 7.00.

În Alba, la centrul de examinare organizat la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au intrat în sală 115 candidaţi. La examen s-au înscris 125 de cadre didactice, 7 nu au îndeplinit criteriile de prezentare la proba scrisă, iar 3 nu s-au prezentat. În timpul testării, alţi patru candidaţi s-au retras din concurs.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Oana

    joi, 26.07.2012 at 16:36

    Cand aflam rezultatele contestatiilor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax